DONG-aktierne revet væk på rekordtid

Blot dagen efter at de første aktier i DONG kunne tegnes, er noteringen fuldtegnet, oplyser kilder til Berlingske Business. Det kan betyde, at staten, Goldman Sachs og de øvrige aktionærer kan sælge deres aktier i den høje ende af intervallet.

DONGs topchef Henrik Poulsen Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

De professionelle investorer kastede sig fredag over DONG-aktier i hastigt tempo. I løbet af eftermiddagen var der forudbestilt flere aktier i den danske energikoncern, end der er vil være til rådighed, når virksomheden efter planen bliver børsnoteret 9. juni.

»Der har været meget stor interesse, og aktierne er overtegnet nu,« siger en kilde.

Det er normalt, at børsnoteringer bliver overtegnet, og at der er større interesse, end der er aktier. Ved sidste års børsnotering af Novo Nordisks IT-selskab NNIT blev aktierne overtegnet syv gange. Ved tidligere noteringer har tallet været mindre. Børsnoteringer skal helst overtegnes flere gange, fordi det kan medvirke til, at aktien holder kursen også efter 9. juni.

Torsdag blev børsprospektet sendt ud, og her er planen at sælge  aktier, så de værdisætter DONG til mellem 83,5-106,5 mia. kr.

Investorerne vil typisk afgive ordrer til en bestemt pris, og det er ikke sikkert, at de vil købe i det høje niveau. Indtil videre har interessen primært været i den nedre del af intervallet, erfarer Berlingske.  Men de mange som allerede nu har tilkendegivet, at de ønske købe aktie kan tyde på, at selskabet bliver værdisat i den øvre del af intervallet.

Samtidig kan de store interesse betyder, at den såkaldte overallokeringsret vil  blive udnyttet. Det er de ekstra aktier, som kan blive solgt, når der er mange investorer, som vil købe. Planen er at sælge 15 pct. af aktierne i selskabet, men det tal kan komme op på 20 pct. afhængig af interessen.

Den store interesse kommer, inden ledelsen er begyndt på præsentationerne af virksomheden – det såkaldte roadshow.  Henrik Poulsen og den øvrige ledelse i DONG vil i løbet de næste uger møde flere investorer i Europa og i USA, hvoraf flere af dem ventes at tegne yderligere aktier.

I første omgang er det kun de profesionelle investorer som har haft mulighed for at  lægge ordre ind på DONG-aktierne. En del af de kommende aktier er reserveret til private investorer, og de vil i næste uge kunne begynde at lægge bestillinger ind.