Dong åbner for fusion som mulig olieløsning

Energimastodonten Dong Energy ønsker at udskille sin olieforretning fra selskabet, og topchef Henrik Poulsen åbner nu op for at dette kan ske gennem en fusion med et andet selskab. Blandt andet Maersk Oil spøger.

Dong Energys CEO Henrik Poulsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Topchefen vil ikke kommentere, hvilke selskaber der i øjeblikket forhandles med omkring olieforretningens fremtid, men beskriver over for Børsen en proces, der er snævret ind. Det bliver ikke udelukket, at en fusion kan ende med at blive løsningen fremfor et decideret salg.

Det skriver Børsen.

- Vi vil selvfølgelig helst have penge på hånden, men vi er åbne over for en anden løsning, hvor vi kan se en sikker vej til penge. Det ville typisk være i form af aktier i det fortsættende selskab, siger Henrik Poulsen til Børsen.

Fra flere sider har der været rygtet forhandlinger mellem Dong og Maersk Oil om en mulig fusion af selskabernes nordsøaktiviteter, men de døde i december, hvor Reuters meldte om et nedbrud i forhandlinger.

Ifølge Frans Høyer, der er aktieanalyitker hos Jyske Bank, kan Henrik Poulsens udtalelser ses som et tegn på, at Dong holder døren åben for en fusion med Maersk Oil.

Tirsdag skrev Reuters, at det britiske olieselskab Cairn Energy angiveligt skulle have vist stor interesse for et køb af Dongs olie- og gasforretning i Nordsøen.