Don Ø-investeringer i værdipapirer sikrer overskud i familie-selskab

Flemming Østergaard, alias Don Ø, og hans søn har ramt plet med investeringer i værdipapirer. Det redder bundlinjen i det fællesejede Flemming Østergaard Management A/S. Flemming Østergaard vil ikke afsløre sin investeringsstrategi.

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Flemming Østergaard og sønnen Peter Østergaard, der er bosat i USA, driver sammen selskabet Flemming Østergaard Management. Selskabets aktiviteter består i konsulentvirksomhed samt investering i værdipapirer. Og særligt det sidste har selskabet succes med. For mens bruttoresultatet er på beskedne 383.000 kr., hvilket dog er en fremgang i forhold til sidste års minus på 250.000 kr., så strømmede der sidste år finansielle indtægter ind i selskabet på 4,5 mio. kr., viser det netop offentliggjorte regnskab.

Det betyder, at selskabet kommer ud af året med lidt over fire mio. kr. på bundlinjen. Regnskabet viser også, at far og søn i det forgange år har øget deres investeringer i værdipapirer og kapitalandele med lidt over to mio. kr. Men hvad de har investeret i, vil Flemming Østergaard ikke ud med. Da Berlingske spørger, om han vil fortælle, hvad de har investeret, glider han af på spørgsmålet med følgende svar:

»Nej, jeg tør ikke tage risikoen for at Fondsbørsen/Finanstilsynet/SØIK m.v. vil påstå, at jeg sender signaler, der kan være kursforstyrrende,« skriver Flemming Østergaard i et sms-svar efterfulgt af fire storsmilende smileys.

En slet skjult hentydning til den nylige Parken-sag om kursmanipulation, hvor Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup i marts begge blev idømt ubetingede fængselsstraffe på halvandet år for kursmanipulation.

En dom, som de begge har forsøgt at få for Højesteret, men som Procesbevillingsnævnet onsdag overfor Jørgen Glistrup afviste at give tredjeinstansbevilling. Til Ritzau oplyser Flemming Østergaard, at også han har fået afslag på at få sin sag for Højesteret.

Dermed skal de begge i fængsel og dermed får de også begge konfiskeret den fortjeneste, som landsretten mener, at de opnåede gennem kursmanipulationen. Hos Jørgen Glistrup skal der konfiskeres 800.000 kr. Hos Flemming Østergaard hele ni millioner kroner.

En del af Flemming Østergaards formue ligger i Flemming Østergaard Management, som er velpostret med en egenkapital på over 28 mio. kr. og gældsforpligtelser på 1,5 mio. kr. Ved regnskabsårets afslutning var der en likvid beholdning på 2,4 mio. kr. og værdipapirer og kapitalandele til en værdi af over 15 mio. kr.

De to ejere trækker et udbytte ud på i alt en million kroner. Flemming Østergaard ejer over to tredjedele af aktierne i selskabet, mens sønnen Peter Østergaard ejer resten. Begge hans sønner har indtil for nylig været medejere af selskabet, men pr. 1. marts 2017 solgte den anden søn sin aktiepost til selskabet for lidt over seks mio. kr.