Domstol: Tidligere Bagger-direktør fik alt for høj løn

Ansættelsesvilkårene og godtgørelserne til Stein Baggers direktører i IT Factory var tilsyneladende ualmindeligt høje. Så høje, at en domstol nu har sagt nej til en tidligere direktørs 7,7 mio. kr.-krav til konkursboet efter IT Factory.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu er Sø- og Handelsretten kommet frem til nogenlunde samme konklusion for en af IT Factorys højstlønnede direktører, Henrik Jeberg, skriver dagbladet Børsen.

Henrik Jeberg har siden april 2007 været direktør for IT Factorys globale forretnings- og strategiudvikling med en fast løn på 2,1 mio. kr. samt 10 pct. i pension plus bonus og aktier.

Læs også: Flere beslaglæggelser på vej i Bagger-sag

I september 2008 blev han udstationeret i IT Factorys amerikanske kontor nord for New York med adgang til to biler i samme prismæssige niveau som en Mercedes CLS 350 og en ML 350.

Få måneder efter gik IT Factory konkurs, og Jeberg anmeldte over for konkursboet oprindeligt et krav på 7,7 mio. kr. i henhold til sin kontrakt med IT Factory, hvor han bl.a. var lovet ni måneders opsigelsesvarsel og en fratrædelsesgodtgørelse på mere end et års løn.

Kurator: Kontrakten var usædvanlig

Det vil advokat Boris Frederiksen fra kammeradvokaten, der er kurator på boet efter IT Factory, ikke acceptere. Han mener i stedet, at Jeberg kun skal have tre måneders løn bl.a. med henvisning til, at kontrakten ikke var rimelig og sædvanlig sammenlignet med andre direktørkontrakter i samme branche.

Læs også: Politiet finder Bagger-millioner i USA

Sø- og Handelsretten giver Boris Frederiksen medhold og henviser bl.a. til, at Henrik Jeberg ikke nåede at være ansat længe nok i sin udstationering, og at han ikke har bevist, at vilkårene i hans kontrakt med Stein Bagger var sædvanlige og rimelige.

Barberer 90 pct. af krav

Derfor må Henrik Jeberg nu barbere 90 pct. af sit oprindeligt anmeldte krav, som nu er nede på små 700.000 kr.

Læs også:
Stein Baggers PR-mand reddet i landsretten

»Man kan undre sig over, at dommeren mener, det er normalt at sende folk til USA med et opsigelsesvarsel på tre måneder. Jeg havde forventet, at retten var enig i, at når man bliver sendt til udlandet og må sælge hus og flytte med sine børn og familie, så må man som minimum give et halvt års opsigelse. I stedet bliver jeg stillet som en piccoline, der blev ansat, 14 dage før det hele brød sammen,« siger Henrik Jeberg, der fortsat overvejer, om han vil anke.