Dom i Roskilde Bank-sag til november

Den 7. november 2017 kl. 10 falder dommen i erstatningssagen mod den tidligere ledelse og revision i Roskilde Bank i det mest spektakulære retsopgør efter finanskrisen.

Niels Valentin Hansen ankommer til Østre Landsrets lokaler i Søborg for sidste gang. Han har deltaget i samtlige 112 retsmøder, men er som sædvanlig fåmælt og har ingen kommentarer.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Den 7. november 2017 kl. 10  falder dommen i erstatningssagen mod den tidligere ledelse og revision i Roskilde Bank i det mest spektakulære retsopgør efter finanskrisen. Der går altså mere end fire måneder endnu, før de sagsøgte ved, om  de er købt eller solgt.

Mere end ni år efter banken gik konkurs sommeren 2008, afgør Østre Landsret altså til november, om tidligere bankdirektør Niels Valentin Hansen, medlemmer af den øvrige ledelse samt revisorerne fra Ernst & Young skal dømmes til at betale erstatning for at have ydet en række uforsvarlige lån til blandt andre ejendomsmatadorerne Kenneth Schwartz Thomsen og Carsten Leveau.

Sagen er anlagt af statens oprydningsselskab Finansiel Stabilitet, som afkræver ledelse og revisorer en rund milliard kroner.

På retssagens 112. dag, som kun varede en time, var der stort mandefald. Kun tidligere næstformand i bestyrelsen Niels Krüger og bankens tidligere topchef Niels Valentin Hansen dukkede op. Niels Valentin Hansen har deltaget i samtlige retsmøder, men var som vanlig venlig, men fåmælt og havde ingen kommentarer.

Retsformanden, landsdommer Finn Morten Andersen afsluttede den langstrakte sag med en takketale. Han kaldte Danmarks største på grund af dens kompleksitet, antallet af sagsøgte og advokater samt størrelsen af den erstatning, som Finansiel Stabilitet kræver.

Inden det 112. og sidste retsmøde erklærede Roskilde Banks tidligere næstformand Niels Krüger sig optimist i lyset af, at den tidligere ledelse i Amagerbanken for en uge siden alle blev frikendt for erstatningsansvar i en anden retssag anlagt af Finansiel Stabilitet.