Dom i Roskilde Bank-sag tidligst i 2017

Det trækker i langdrag med at få dom i retssagerne efter de store bankkrak. Roskilde Bank-sagen begynder i 2015.

Foto: Jens Nørgaard Larsen.
Læs mere
Fold sammen
Stribevis af bankfolk i rækken af krakkede banker kommer til at vente længe på at få afgjort, om de skal betale erstatning eller ej. De ti sagsøgte personer i sagen efter Roskilde Banks kollaps får først dom i Østre Landsret i 2017, skriver Børsen.

Det skyldes, at sagen først går i gang i 2015.

Dertil kommer, at sagen kan ankes til Højesteret med udsigt til yderligere to til fire år før en endelig dom.

Alle lader til at være utilfredse med de lange forløb, men inden kan pege på årsagen. Sagsøgeren Finansiel Stabilitet er ifølge kommunikationschef Jesper Larsen-Ledet klar til at gå i gang.

»Vi havde gerne set, at det var gået i gang noget før. Vi er klar til at køre sagen,« siger han til avisen.

Præsident for Østre Landsret Bent Carlsen oplyser, at retten er klar fra sommeren 2014, og en af de sagsøgte, tidligere bestyrelsesmedlem Asger Ib Mardahl-Hansen, er ifølge avisen meget utilfreds med det langstrakte forløb.

»Retssagen er OK. Aktionærer har tabt penge, samfundet har tabt penge, og det er fair nok at få belyst, om der er nogen, der kan gøres ansvarlige for det. Det har jeg det fint med,« siger han og understreger, at det kun er det langstrakte forløb, han finder belastende.

De otte forhenværende medlemmer af ledelsen i Roskilde Bank samt to revisorer er sagsøgt for i alt 1 milliard kroner. Bagmandspolitiet har opgivet at føre en straffesag mod dem.