Dolce & Gabbana risikerer at lukke

Vi overlever ikke, lyder det fra modeparret D&G, der i sidste måned blev idømt fængselsstraf og kæmpebøde i stor skattesag.

De ni Dolce & Gabbana-butikker i Milano har været lukket weekenden over. Det er angiveligt designernes protest over Milanos borgmester, der har forbudt designerparret at sælge deres tøj i det offentlige rum. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALESSANDRO GAROFALO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Den gigantiske bøde, som modeparret Dolce & Gabbana skal betale i forbindelse med en stor sag om skatteunddragelse, risikerer at blive det kendte modemærkes endeligt.

For det er ikke muligt at fortsætte det berømte designforetagende, hvis Domenico Dolce og Stefano Gabbana skal betale bøden på 343 millioner euro (2,6 mia. kroner), som en domstol i Milano idømte de to designere i sidste måned. Her blev de samtidig idømt 20 måneders betinget fængsel.

»Vi kommer til at lukke. Hvad vil I have os til at gøre? Vi er ikke i stand til at håndtere dette. Det er umuligt,« siger designer Domenico Dolce ifølge det britiske kvindesite Female First, og hans makker supplerer:

»Hvis vi fortjente dommen, var der intet at sige. Men vi har ikke fortjent det, og vi vil desværre være tvunget til at lukke,« siger Stefano Gabbana.

Modemakkerne har allerede lukket deres forretninger i Milano, efter at byens borgmester har bandlyst parrets varer på byens markeder på grund af deres lovovertrædelse.

Den omfattende skattesag blev bragt for domstolene, da det italienske skattevæsen undersøgte italienernes udbredte brug af Luxembourg som skattely. Her kom det frem, at designer-duoen Dolce & Gabbana, der sammen ejer det multinationale modeselskab, i 2004 solgte deres brand til et holdingselskab i Luxembourg for angiveligt at undgå at skulle betale skat af royalities for op mod 100 mio. euro - ca. 745 mio. kroner.

Foruden de to kendte designere blev også Dolce & Gabbanas adm. direktør Christiana Ruello, finansdirektør Giuseppe Minoni, juridiske konsulent Luciano Patelli og en af designernes bror Alfonso Dolce idømt betingede fængselsstraffe på et års og otte måneder.

Designerne har tidligere meddelt, at de overvejede at anke sagen.