Dokument-kaos trækker Atea-sag i langdrag: Forsvarer kræver yderligere 10 retsmøder

Fundet af 85.000 e-mail i Atea-sagen har nu skabt så meget kaos i bestikkelsessagen, at Retten i Glostrup har besluttet, at der skal være en time-out i den langstrakte retssag.

Advokat Andro Vrlic er en af de otte forsvarere i sagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

På torsdagens retsmøde i Retten i Glostrup skulle tre vidner fra Atea have været afhørt i bestikkelsessagen, men hele formiddagen er gået med at få hoved og hale i mysteriet om de 85.000 mails, som pludselig er dukket op i sagen. Og retten er nu gået med til til at udsætte afhøringen af samtlige vidner og aflyse de planlagte retsmøder i næste uge.

Det oplyser en af de otte forsvarere i sagen, Andro Vrlic, som selv er til stede i retten.

»Jeg har bedt om at få aflyst de resterende vidner i dag, og det er sket. Jeg har også bedt om, at retsmøderne i næste uge bliver aflyst. Det er også sket. Og så har jeg bedt om, at de øvrige vidner skal aflyses. Det er de også blevet. Og så har vi fået lidt mere tid til at gennemgå de mange mail,« siger Andro Vrlic.

De tre Atea-ansatte, der skulle have vidnet i dag, er sendt hjem.

Han fortæller også, at forsvarerne har bedt om yderligere 10 retsmøder i den langstrakte retssag, hvor der hidtil har været afholdt 20 retsmøder ud af de planlagte 30 møder. Med de 10 ekstra retsdage kommer sagen altså op på i alt 40 retsmøder.

Forsvarerne er rystede over, at så mange mail dukker op så sent i retssagen. De 85.000 mail har i princippet været der hele tiden, men på grund af en fejl har de otte tiltaltes forsvarer ikke haft adgang til dem. Det har anklagerne derimod.

»Det er en meget beklagelig fejl,« siger specialanklager Jørn Thostrup, der har bedt om at få udarbejdet en rapport omkring det "uheldige" forløb omkring de tekniske fejl, der har været, fremgår det af Computerworlds live-dækning af retssagen.

Ifølge en anden af de tiltaltes forsvarere, Arvid Andersen, er der i de mange mail kommet flere navne frem, der ikke er afhørt i efterforskningen eller i retten.

Specialanklager Jørn Thostrup forklarer følgende:

»Der har været afsat utroligt mange resurser i den her efterforskning. Men man kan aldrig finde alt. Efterforskningen er tilrettelagt som alle andre store sager ved, at man har lavet en grundig efterforskning, hvor man har plukket bilag ud," siger Thostrup, der forklarer, at man ikke menneskeligt kan se alle papirer igennem.

Efterforskningen er ifølge Jørn Thostrup lavet via målrettede søgninger og ikke ved søgning på eksempelvis »pulje«, der ville give alt for mange træffere, forklarer Thostrup ifølge Computerworld.