Dømte Capinordic-folk overvejer anke til Højesteret

De tre dømte i Capinordic-sagen vil forsøge at indbringe sagen for Højesteret. De to tidligere bestyrelsesmedlemmer i banken var tydeligt rystede, da Østre Landsret fredag morgen dømte dem og en tidligere bankdirektør til at betale i alt 130 mio. kr. i erstatning til staten.

Morten Samuelsson, som er advokat for Lasse Lindblad og Claus Ørskov, er skuffet på sine klienters vegne over Capinordic-dommen Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det første opgør om erstatning efter finanskrisens mange bankkollaps mellem statens oprydningsselskab Finansiel Stabilitet og tre tidligere medlemmer af ledelsen i den krakkede rigmandsbank Capinordic Bank endte med en kæmpe regning til Lasse LIndblad, Claus Ørskov og Henrik Juul.

Østre Landsret dømte dem fredag morgen til at betale en erstatning på i alt 90,5 mio. kr. Men hertil kommer procesrenter siden 2010 samt sagsomkostninger, så den samlede regning ventes at nå op omkring 130 mio. kr. Lasse Lindblad og Claus Ørskov var tydeligt rystede, da dommen blev læst op i landsretten lidt over 9, og ingen af dem havde umiddelbart lyst til at kommentere dommen. Henrik Juul var ikke mødt op.

Fredag formiddag oplyser forsvarsadvokat Morten Samuelsson på de tre dømtes vegne, at man overvejer at anke dommen til Højesteret.

Finansiel Stabilitet havde egentligt afkrævet dem en erstatning på 400 mio. kr., så på den baggrund var det billigt sluppet. De tre landsdommere lagde ni udlånsengagementer til grund for deres dom, som de var enige om. Finansiel Stabilitet havde påstået, at der var noget galt med 30 engagementer, så det er baggrunden for, at de tre tidligere Capinordic-folk ikke blev hængt op på det fulde erstatningsbeløb.

»Landsretten har ikke fundet det godtgjort, at bankens konkurs er forårsaget af uforsvarlig adfærd fra de sagsøgtes side og har derfor frifundet de sagsøgte for påstanden om, at de skal erstatte et tab på 400 mio. kr. Landsretten har derimod fundet de sagsøgte erstatnings-ansvarlige for bankens tab på en række konkrete udlån,« hedder det i en pressemeddelelse.

De tre sagsøgte blev altså dømt til at betale i alt 90,5 mio. kr., hvoraf Claus Ørskov hæfter for 56,3 mio. kr., Lasse Lindblad hæfter for 82,4 mio. kr. og Henrik Juul hæfter for 84,5 mio. kr. nDet er således Lasse Lindblad og Henrik Juul, som landsretten har pålagt det tungeste ansvar.

Morten Samuelsson, som er advokat for Lasse Lindblad og Claus Ørskov  var skuffet på sine klienters vegne.

»Jeg havde ikke forventet, at landsretten ville finde fejl ved så mange engagementer,« sagde han.

Henrik Juuls advokat Mogens Gaarden gav udtryk for, at han ville hjem og studere dommen nærmere, inden han sammen med sin klient og de to andre Capinordic-folk tog stilling til, om de vil forsøge at anke landsretsdommen til Højesteret.

Capinordic-dommen ses som en strømpil i forhold til kommende opgør med ledelsen i andre forliste banker. Erstatningssagen mod Roskilde Bank starter til november, hvor Finansiel Stabilitet afkræver en milliard kr. af den tidligere ledelse og revision. Til foråret kommer Amagerbankens tidligere ledelse for retten i et opgør om erstatning af tilsvarende størrelse.