DNB lander bedre end året før

Det er gået godt for Norges største bank, DNB, i fjerde kvartal i forhold til året før. Det viser regnskabet, der blev aflagt torsdag morgen.

Det er gået godt for Norges største bank, DNB, i fjerde kvartal i forhold til året før. Det viser regnskabet, der blev aflagt torsdag morgen. Fold sammen
Læs mere
Foto: INTS KALNINS

DNBs driftsresultat, EBIT, endte på 9,3 mia. norske kr., hvilket en del højere end sidste år, hvor det endte på 7 mia. norske kr.

Resultatet per aktie landede også bedre end samme periode året før. I det nye regnskab endte det på 4,11 norske kr. mod 3,05 norske kr. året før. Den egentlige kernekapital, Tier 1, steg også til 14,4 pct. fra 12,7 pct. året før. Det viser data fra Bloomberg.

Virksomhedens koncernchef, Rune Bjerke, er overordnet tilfreds med regnskabet for fjerde kvartal.

»Det er en stærk finansiel performance af DNB, og det viser, at dele af det norske erhvervsliv stadig vækster på trods af det kraftige fald i oliepriserne. Det demonstrerer også, at vi er en attraktiv bank for norske privatkunder. Antallet af nye boliglånsaftaler steg med mere end 170.000 i 2015, hvilket er en signifikant stigning i forhold til sidste år. Overordnet er vi meget tilfredse med vores afkastnings- og omkostningsperformance,« siger han ifølge Bloomberg News.

Onsdag endte bankens aktier i kurs 97,25 efter et fald på 0,26 pct.