DNB bedre ud af andet kvartal end ventet

Den norske storbank DNB kom bedre ud af andet kvartal end ventet blandt analytikerne

Den norske bank DNB kom bedre ud af andet kvartal end ventet blandt analytikerne, da det blev til et overskud før skat på 5184 mio. norske kr. mod konsensus ifølge SME Direkt om 4797 mio. norske kr.

Sammenligner man med andet kvartal sidste år, var der dog tale om en tilbagegang fra et overskud på 6735 mio. nkr. Resultatet efter skat viste i øvrigt plus 3789 mio. nkr.

Nettorenteindtægterne steg til 7480 mio. nkr. fra 6634 mio. nkr., hvilket også var bedre end konsensus om 7316 mio. nkr. Lavere andre driftsindtægter gjorde dog, at de totale indtægter faldt lidt til 11,79 mia. nkr. fra 11,84 mia. nkr.

At resultatet alligevel falder hænger sammen med, at resultatet for andet kvartal i år er belastet af engangsposter på 650 mio. nkr., hvoraf restruktureringsomkostninger tegner sig for broderparten, samt en stigning i nedskrivninger på udlån svarende til 937 mio. nkr. I andet kvartal sidste år havde DNB nedskrivninger på udlån på 685 mio. nkr.

- DNB fremviser en betydelig underliggende forbedring i overskuddet til trods for en lidt lavere udlånsvækst, som reflekterer en både svagere markedsudvikling og det faktum, at flere af vores store kunder anvender obligationsmarkedet til finansiering. Der var fortsat stærk efterspørgsel efter boliglån med en gennemsnitlig vækst på 7,0 pct. fra andet kvartal sidste år, udtaler DNB's administrerende direktør, Rune Bjerke, blandt andet i regnskabet.

DBN havde en ren kernekapitaldækning på 10,8 pct. og en samlet kapitaldækning på 12,4 pct., refererer TDN Finans desuden.

/ritzau/FINANS