DLH sætter sig selv til salg og aktien tager fart op

Ledelsen i den gamle hæderkronede trægrossist Dalhoff, Larsen og Horneman har onsdag sat selskabets datteselskaber og aktiviteter til salg, og det udløser en voldsom kursstigning i aktien.

Foto: DLH. Ledelsen i den gamle hæderkronede trægrossist Dalhoff, Larsen og Horneman har onsdag sat selskabets datteselskaber og aktiviteter til salg, og det udløser en voldsom kursstigning i aktien.
Læs mere
Fold sammen

Den 105 år gamle historie om den tidligere storhandler af tropisk træ Dalhoff, Larsen og Horneman er ved at være slut. Efter en række magre år har bestyrelsen besluttet at sælge ud af forretningen for at sikre det bedst mulige provenu for aktionærerne. Og alene meddelelsen om det forestående salg har onsdag morgen sendt aktien op med 20 pct.

Det er det fortsat udfordrende marked for grossisthandel med træ og træprodukter og de ikke så gunstige udsigter for de kommende år, der gør, at ledelsen med hjælp fra eksterne rådgivere er kommet frem til, at aktionærernes og medarbejdernes interesser bedst varetages ved et frasalg af koncernens selskaber og aktiviteter.


Og der har allerede vist sig interesserede købere til dele af koncernen, dog kun på et sonderende niveau.

»Baseret på en grundig analyse af forskellige scenarier, har bestyrelsen konkluderet, at det vil skabe mest værdi for selskabets aktionærer, hvis der kan opnås en acceptabel pris for de enkelte forretningsområder og hovedkontoret afvikles med henblik på at skabe størst muligt provenu for aktionærerne. Det er en rigtig svær beslutning. Virksomheden har stolte traditioner, men vores vurdering er, at de enkelte forretningsenheder vil få bedre muligheder for at udvikle sig i andet ejerskab,« skriver bestyrelsesformand Kurt Anker Nielsen i en meddelelse til fondsbørsen.


Da foretagende nu er sat til salg har bestyrelsen har indgået fastholdelsesaftaler med direktion og ledende medarbejdere, så organisationen fortsat er fuldt funktionsdygtig.

For fem år siden var DLH stadig en stor virksomhed med en omsætning på mere end fem milliarder kr. om året. Koncernen har imidlertid lidt store tab i flere år, hvilket har ført til en større oprydning med det resultat, at omsætningen nu ligger på godt to milliarder kr.