DLH nedjusterer voldsomt grundet sløjt Europa

Trægrossisten DLH må nedjustere sine forventninger til 2013 markant på grund af et fortsat sløjt europæisk marked. DLH venter nu et markant milliontab for året og en omsætning, der er noget lavere end sidste års.

Foto: HENNING BAGGER. Her ses danskeren Peter Hansen, DLH Nordisk Bolivia, et af de største tømmerselskaber i Bolivia.
Læs mere
Fold sammen

DLH forventer nu en omsætning omkring 2,2 mia. kr. omsat til et driftstab på EBIT-niveau på 30-40 mio. kr. Tidligere ventede selskabet et resultat på niveau med 2012's, hvor man omsatte for 2,4 mia. kr. og tabte 8 mio. kr. på EBIT-niveau.

- For andet kvartal har DLH realiseret markant vækst i de oversøiske markeder på 28 pct., mens der ikke har indfundet sig noget positivt niveauskifte i den lagerbaserede europæiske forretning, der faldt 16 pct., skriver DLH om nedjusteringen.

For andet kvartal fortæller DLH, at man har omsat for 649 mio. kr. mod sidste års 664 mio. kr. og haft et EBIT-overskud på 4 mio. kr. mod 7 mio. kr. i kvartalet i 2012.

- Forskydningen i omsætningen, hvor en større andel kommer fra koncernens globale back-to-back forretning, er væsentligste årsag til, at koncernens samlede bruttoavance falder med 2 pct.point., skriver DLH.

/ritzau/FINANS