DLH frygter ikke Myanmar-forbud

Et EU-forbud mod import af træ fra Myanmar kommer næppe til at påvirke omsætningen hos trævaregrossisten Dalhoff, Larsen & Horneman (DLH).

Det vurderer koncernens miljøchef Erik Albrechtsen over for RB-Børsen.

- I DLH har vi efterlyst en klar EU-holdning til Burma (Myanmar, red.). Vi er allerede startet med beslutningen for et halvt år siden om at fase træ ud fra Burma, og vi har allerede reduceret med ca. 20 pct. i år. Men vi vil naturligvis respektere, hvad EU måtte beslutte sig til, siger Erik Albrechtsen.

Miljøchefen påpeger, at DLH's beslutning om at fase ud over en fire-årig periode var begrundet i ønsket om at opbygge andre leveradører til erstatning for de Myanmar-baserede tømmervarer.

- For vi skal overbevise vores kunder om, at de skal købe noget andet - ellers var vi jo lige vidt. For hvis vi fasede ud, var der bare nogle andre, der ville overtage forretningen, men med en EU beslutning er der lige spilleregler for alle, og det er så en ny situation, siger Erik Abrechtsen.

Den økonomiske effekt for DLH vil være forholdsvis lille og hvis et EU-forbud bliver til virkelighed, bliver konsekvenserne endnu mindre.

- Vi er i gang med at finde alternativer til Burma-teaken, så jeg tror effekten er begrænset - især hvis alle tvinges til at finde alternativer, lyder forklaringen. Erik Albrechtsen vurderer, at DLH sidste år importerede træ fra Myanmar for ca. 40 mio. kr., der siden er blevet reduceret med 20 pct.

- Og det er ud af en omsætning på 7 mia. kr., så det er en meget lille del af vores samlede omsætning, siger Albrechtsen.

DLH's beslutning om at udfase træ-indkøbene i Myanmar var begrundet i en konsulentundersøgelse, der ikke gav sikkerhed for at menneskerettighederne blev overholdt hos producenterne.

- Det er derfor, vi har sagt, at vi ikke kan blive ved med at købe træ i Burma, siger DLH's miljøchef og fortsætter:

- Det ville være fint, hvis vores konkurrenter havde samme holdning. Vi er lidt trætte af, at vi har en markant holdning på det her område, og så snupper de måske vores forretning. Så en klar EU-holdning skaber nogle ens spilleregler for branchen.

RB-Børsen