DLH boss: Svært at sige hvornår biksen lukker

Trækoncernen Dalhoff Larsen & Horneman (DLH) mangler fortsat at sælge to driftsenheder for at have afviklet forretningen, men det er svært at sige, hvornår salgene falder på plads.

Foto: Nils Meilvang

Det fortæller Peter Thostrup, administrerende direktør i DLH, efter at koncernen mandag har meddelt, at det har solgt sin tidligere domicilejendom i Høje Taastrup for 33 mio. kr.

- Vi har helt bevidst afholdt os fra at sige noget omkring timingen, for det er sådan nogle binære events. Enten er de her, eller også er de ikke, Peter Thostrup.

Af samme grund vil han heller ikke svare på, hvordan det forløber med salgsprocessen med den nordiske træpladeforretning i Danmark og Sverige og hårdttræs-selskabet DLH France.

- Jeg har ikke noget nyt. Vi har den politik, at vi siger noget, når vi rent faktisk sælger noget, siger han.

Det var i slutningen af 2013, at DLH's bestyrelse, med hjælp fra eksterne rådgivere, traf en beslutning om at lede efter nye ejere til både drifts- og ejendomsaktiver, der kunne være til større nytte med andre ved rorene.

Siden da har selskabet solgt en række datterselskaber og ejendomme i ind- og udland.

Peter Thostrup fortæller, at det ikke har været det letteste marked at sælge i.

- Generelt har byggesektoren været udfordret, så på den måde er det en svær branche. Men vi er da alligevel lykkes med at komme af med en pæn portion af vores aktiver undervejs, så der har da været købere, siger han.

DLH's egenkapital var ved udgangen af første kvartal bogført til 131 mio. kr. Ejendommen i Høje Taastrup er solgt til den bogførte værdi, som den blev opgjort til på samme tidspunkt.

DLH's markedsværdi lyder per dags dato på 61,1 mio. kr. baseret på en aktiekurs på 1,14 kr. per aktie.

Peter Thostrup afviser at komme med et bud på, hvor meget der vil være tilbage til aktionærerne, når alt er solgt.

- Det har vi ikke kommunikeret nogen forventninger om, så det kan jeg ikke sige noget om, siger han.