DLH blev topscorer efter ejendomssalg

Aktien i trævarekoncernen Dalhoff Larsen & Horneman (DLH), som er i færd med at sælge samtlige sine aktiver, fløj til vejrs blandt de danske papirer mandag.

Læs mere
Fold sammen

Det skete, efter at selskabet meddelte, at det har solgt sin tidligere domicilejendom i Høje Taastrup, der er afhændet til ejendomsgruppen Actus. Salget indbringer DLH et nettoprovenu på cirka 33 mio. kr., hvilket svarer til den bogførte værdi per 31. marts.

Og det kunne investorerne tilsyneladende godt lide. I hvert fald steg DLH-aktien med hele 14,1 pct. til 1,13 kr.

Mandagens optur ændrer dog ikke ved, at afviklingen af aktiverne i DLH ikke har været den succes, bestyrelsen nok umiddelbart havde håbet på, hvis man skæver til aktiemarkedet. Se tidslinje nedenfor.

FAKTA: DLH's halvandet år med frasalg og kursdyk

Trækoncernen Dalhoff Larsen & Horneman (DLH) har været i gang med at sælge forretningsenheder fra og reelt afvikle koncernen i det seneste halvandet år.

I slutningen af 2013 traf bestyrelsen, med hjælp fra eksterne rådgivere, nemlig beslutningen om at lede efter nye ejere til både drifts- og ejendomsaktiver, der kunne være til større nytte uden for DLH-regi.

Siden har fulgt en række frasalg, der har gjort koncernen gældfri, men også barberet aktiekursen kraftigt ned.

- 11. december 2013: DLH går ud med den nye strategi. Aktiekursen stiger på én dag 38 pct. fra 3,55 kr. til 4,91 kr.

- Januar 2014: Godt en måned efter strategilanceringen er aktien steget i alt 80 pct. til 6,40 kr.

- Juli og august 2014: Frasalgene starter. DLH sælger en grund i Brasilien, med en gevinst på 11 mio. kr., og datterselskaber i USA, Slovakiet og Polen for netto 135 mio. kr., hvoraf 3 mio. kr. var regnskabsmæssig gevinst.

- Oktober 2014: Den asiatiske forretning sælges for 115 mio. kr., så DLH stort set er gældsfri. Der varsles opsigelse af hovedkontorets medarbejdere per april 2015. Aktiekursen er nu nede omkring de 3,60 kr.

- December 2014: DLH sælger en grund i Gadstrup ved Roskilde for 7 mio. kr.

- Marts 2015: De russiske og brasilianske datterselskaber sælges for 6 mio. kr., men medfører et regnskabstab på 7 mio. kr. Aktiekursen krydser under 2 kr.

- Juli 2015: DLH sælger sin ejendom i Høje Taastrup for 33 mio. kr.

- DLH har nu kun to driftsenheder tilbage, der begge er til salg: Den nordiske træpladeforretning i Danmark og Sverige samt det franske hårdtræsselsskab DLH France.

- Aktiekursen sluttede 6. juli på 1,13 kr. Det værdisætter hele DLH til 61 mio. kr.

/ritzau/FINANS