DLG køber op i Tyskland

Med nyt opkøb rykker DLG op blandt de førende grovvareselskaber i det østlige Tyskland.

DLG fortsætter sin ekspansion uden for Danmarks grænser. Koncernens tyske datterselskab, HaGe, har netop overtaget knap 40 pct. af aktierne i Roth Agrarhandel.

Dermed sidder den danske grovvarekoncern på hele selskabet og rykker nu op blandt de ledende grovvareselskaber i det østlige Tyskland.

Med 100 pct. overtagelse af Roth kan DLG nu gennemføre en række klare synergier på det tyske marked mellem Roth Agrarhandel og DLG-koncernens øvrige tyske grovvareaktiviteter.

»Med købet af de sidste 37 pct. af aktierne i Roth Agrarhandel bliver HaGe markedsledende inden for planteavl på markedet i det østlige Tyskland. Det passer perfekt ind i DLG-koncernens vækststrategi på det tyske grovvaremarked om at være markedsledende generelt,« siger koncerndirektør Ole Christensen, der er ansvarlig for DLG-koncernens grovvareforretning.

DLG’s datterselskab, HaGe, med 1.500 ansatte har en årlig omsætning på 19 mia. kr. i delstaterne Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Vorpommern og andre dele af det østlige Tyskland. HaGe sælger kunstgødning, pesticider og såsæd.idste år for halvdelen af Tysklands eksport til ikke-EU-lande.

Roth Agrarhandel har en årlig omsætning på 3,3 mia. kr. i delstaterne Thüringen, Sachsen, Sachsen-Anhalt og Hessen.