Djurslands Bank: Sidste års konverteringsbølge tager top af indtægter

Der var gang i låneomlægningerne blandt boligejerne i første halvår af 2015. Samme aktivitet har der ikke været i år - og det tager toppen af rente- og gebyrindtægterne hos Djursland Bank, viser regnskabet for de første ni måneder af 2016.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Posten netto rente- og gebyrindtægter falder til 226,5 mio. kr. mod 243,3 mio. kr. i perioden sidste år.

»Den forventede lavere indtjening på netto rente- og gebyrindtægter i 2016 er en konsekvens af, at der i første halvår 2015 var tale om en decideret konverteringsbølge, som Djurslands Bank og bankens kunder tog meget aktiv del i. Herudover påvirker det fortsat meget lave renteniveau også bankens rentemarginal i nedadgående retning, skriver banken i regnskabet.«

Nedskrivningerne ligger for årets første ni måneder på 20,7 mio. kr. mod 26 mio. kr. i perioden sidste år.

»Faldet kan primært henføres til en generel lavere tilgang af nye nedskrivninger og særligt et reduceret niveau for nye nedskrivninger på landbrugskunder. Periodens nedskrivninger på udlån med videre svarer til 0,4 pct. af udlån og garantier, hvilket er et tilfredsstillende niveau,« lyder det i årsrapporten.

På bundlinjen ender overskuddet på 65,5 mio. kr. før skat mod 72,2 mio. kr. i de første ni måneder af 2015. Og selv om tallene ligger under sidste år, så er de højere end bankens forventning.

Derfor har Djurslands Bank også en præcisering af den tidligere udmeldte prognoseforventning med sig i dagens regnskab. Den lyder nu på et basisresultat i den øvre del af det tidligere udmeldte niveau på 75 til 90 mio. kr. opgjort før kursreguleringer, nedskrivninger på udlån og skat, oplyser banken i regnskabet.