Djurslands Bank opjusterer massivt efter halvårsregnskab

Oven på et stærkt halvårsregnskab opjusterer Djurslands Bank deres forventninger til årsregnskabet med hele 20 procent.

Ole Bak, bankdirektør Djurslands Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter et godt halvårsregnskab vokser optimismen sig større og større i Djurslands Bank, der nu opjusterer det forventede årsresultat til niveauet 80-90 millioner kr.

Den østjyske lokalbank præsenterer i første halvår af 2014 et resultat før skat på 41,7 mio. kr., som er 24,1 mio. kr. bedre i forhold til samme periode sidste år. Det samlede resultat forrenter den gennemsnitlige egenkapital med 10,5 procent p.a., og er på et højere niveau end forventet.

Den markante forbedring skyldes en større fremgang i basisresultatet samt forårets Nets-sag, hvor Djurslands Bank sammen med en lang række andre pengeinstitutter solgte deres aktier i Nets.

Netto rente- og gebyrindtægter udgjorde i første halvår 143,3 mio. kr. mod 131,8 mio. kr. i samme periode året før.

- Hovedårsagen til stigningen i nettorenteindtægterne er et højere direkte renteafkast på bankens obligationsbeholdning samt en lavere renteudgift til indfriede pengemarkedslån og hybrid fremmedkapital, skriver Djursland Bank i regnskabet.

Bankens nedskrivninger på udlån fortsætter også med at falde og udgjorde i første halvår 17,8 mio. kr. mod 23,1 mio. kr. i første halvår 2013.

- Hovedparten af nedskrivningerne på bankens udlån kan fortsat primært henføres til individuelle nedskrivninger på specielt landbrugs- og øvrige erhvervsengagementer, lyder forklaringen fra Djurslands Bank.