Djurslands Bank mere end fordobler overskud

Djurslands Bank mere end fordoblede overskuddet på bundlinjen hjulpet af stigende nettorenter og gebyrer, øgede kursreguleringer og færre nedskrivninger samt færre omkostninger. Det viser regnskabet for de første ni måneder af i år.

Ole Bak, bankdirektør Djurslands Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Netto rente- og gebyrindtægter udgør 219,0 mio. kr., hvilket er 21,2 mio. kr. mere end i samme periode året før.

- Hovedårsagen til stigningen i nettorenteindtægterne er et højere direkte renteafkast på bankens obligationsbeholdning samt en lavere renteudgift til indfriede pengemarkedslån og hybrid fremmedkapital, forklarer banken.

Bankens omkostninger er faldet med godt 3 mio. kr. til 143,6 mio. kr., hvilket primært skyldes et fald i nedskrivninger på domicilejendomme.

Nedskrivninger på udlån og hensættelser på garantier blev 27,0 mio. kr. mod 32,2 mio. kr. for samme periode i 2013.

Hovedparten af nedskrivningerne kan primært henføres til landbrugs- og øvrige erhvervsengagementer.

Kursreguleringer endte på 19,1 mio. kr. og heri indgår en realiseret gevinst på salg af Nets-aktier på 7,4 mio. kr. Der var i de første ni måneder af sidste år kursreguleringer på 14,8 mio. kr.

Bankens basisresultat før kursreguleringer, skat og nedskrivninger steg til 75,2 mio. kr. fra 50,7 mio. kr.

Djurslands Bank fastholder, at banken stadig venter et basisresultat før nedskrivninger, skat og kursreguleringer på 80-95 mio. kr., men præciserer, at resultatet nu ventes at ligge i toppen af intervallet. I 2013 var det 69,3 mio. kr.

Nedskrivninger på udlån ventes på et uændret eller lidt lavere niveau i forhold til 2013, svarende til en nedskrivningsprocent i niveauet 0,8 pct.