Djurslands Bank kaprer kunder

Djurslands Bank fortsatte i tredje kvartal med at tiltrække nye kunder - herunder især private - men kundetilgangen er stadig ikke tilstrækkelig stærk til at opveje det generelle fald i efterspørgslen efter bankens udlånsprodukter.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår af bankens regnskab fredag, der viser, at nettorente- og gebyrindtægterne for årets første tre kvartaler faldt til 193,6 mio. kr. fra 202,4 mio. kr. i samme periode året før. Andre driftsindtægter faldt lidt, mens driftsudgifterne steg som følge af engangsomkostninger fra salg af filialbygninger og en nedskrivning på to af bankens filialbygninger i Aarhus, ligesom betalingerne til Indskydergarantifonden har været større i år. Ser man bort fra disse tre forhold, var driftsomkostningerne ifølge banken på sidste års niveau.

Djurslands Banks kursreguleringer for årets første ni måneder var 14,8 mio. kr., marginalt lavere end i samme periode sidste år, mens nedskrivningerne på udlån faldt til 32,2 mio. kr. fra 36,8 mio. kr.

Resultatet efter skat faldt til 33,4 mio. kr. fra 44,2 mio. kr., og på bundlinjen blev det til et overskud efter skat på 23,5 mio. kr., svarende til en resultatnedgang 8,8 mio. kr. Endelig oplyses kernekapitalen til 17,5 pct. og solvensen på 16,7 pct. Til sammenligning er bankens solvensbehov opgjort til 11,3 pct.

Djurslands Bank fastholder forventningerne til 2013 om et basisresultat (resultat før nedskrivninger, skat og kursreguleringer) på 60-75 mio. kr.