DJØF tager Eldrup i forsvar

Anders Eldrups fagforening fyrer en bredside af mod DONG og kalder håndteringen af direktørens sag for krænkende, urimelig og mærkværdig - hvilket Anders Eldrup over for DJØF har bekræftet, at han er enig i.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"For spinkelt grundlag for de meget kraftige presseudmeldinger."

"Det er krænkende for den almindelige retssikkerhed."

"Behandlingen af Anders Eldrup er urimelig."

Udsagnene kommer fra DJØFs formand Lise Herold Ferbing. Hun er meget fortørnet over den måde, som sagen omkring Anders Eldrup er blevet håndteret fra DONGs side.”Når man ser på både processen og håndteringen i denne sag, kan man kun komme til en konklusion, og det er, at behandlingen af Anders Eldrup er urimelig,” siger Lisa Herold Ferbing.DJØF understreger, at fagforeningen selv har taget initiativet til udtalelsen, men forbundet har henvendt sig til Anders Eldrup, og han har givet dem lov til at kontakte pressen med budskabet.

Lisa Herold Ferbing understreger, at hun derfor udtaler sig på vegne af DJØF, men at man har været i kontakt med Anders Eldrup, og han er enig i, at behandlingen af ham har været uretfærdig. Fagforbundet lægger vægt på, at DONG ikke i tilstrækkelig grad har hørt Anders Eldrups side af sagen, før man fyrede ham."Det er højst mærkværdigt, at bestyrelsen vælger at kommunikere så hurtigt og radikalt på et ufuldstændigt grundlag. Det er krænkende for den almindelige retssikkerhed og virker uprofessionelt og forhastet,” siger Lisa Herold Ferbing.

Interne oplysninger

Efter sagen om Anders Eldrup begyndte at rulle, er der kommet en lind strøm at interne oplysninger ud af DONG. Det har blandt andet drejet sig om Jakob Baruël Poulsens fritagelse fra tjeneste.

”Det er påfaldende, at vi i medierne kan læse detaljerede og fortrolige informationer om ledende medarbejderes løn- og ansættelsesforhold og interne notater fra DONG. Vi må appellere til, at det videre forløb i sagen bliver håndteret ordentligt fra DONGs side," siger Lisa Herold Ferbing.