DJØF går igen i kødet på DONG

Anders Eldrups fagforening er igen ud at kritisere den danske energivirksomhed og opfordrer staten til at gribe ind, hvis de interne oplysninger fortsætter med at strømme fra DONG.

Anders Eldrup og DJØF er stærkt utilfredse med den behandling, som den tidligere DONG-direktør har fået af energiselskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det meste af Danmark venter i spænding på, at DONG skal offentliggøre den interne advokatundersøgelse, der er blevet sat i verden for at udrede hele situationen omkring Anders Eldrup og hans højtlønnede inderkreds.

DJØF har tidligere på ugen været ude at kritisere energikoncernens håndtering af den administrerende direktørs fyring, og nu vil fagforeningen give Anders Eldrup muligheden for at "kommentere og kvalificere" advokatundersøgelsens konklusioner, inden den ser offentlighedens lys.”Advokatundersøgelsen er bestilt og betalt af DONG og vil derfor ikke fremstå som en uvildig redegørelse. Her er det afgørende, at Anders Eldrup også får mulighed for at komme med sin forklaring, så der tilvejebringes et sobert og nuanceret grundlag for den videre proces,” siger Lisa Herold Ferbing, formand i DJØF.

I DONG vil man dog ikke give nogen garanti for, at Anders Eldrup kan kigge undersøgelsen igennem, inden den bliver offentliggjort.

"Jeg ved ikke, hvordan advokaterne har tænkt sig at tilrettelæggeprocessen, men jeg er sikker på, at de gør et godt stykke arbejde," siger Carsten Anker, kommunikationschef i DONG.

Men er en del af det at lade Eldrup kommentere på rapport inden offentliggørelsen?

"Det vil jeg ikke spekulere i. Jeg synes, vi skal lade advokterne gøre deres arbejde, og så skal de nok finde den bedste løsning."Staten må træde til

Gennem hele forløbet er der kommet en lind strøm af information fra energikoncernens intranet, og aviserne bringer dagligt nye oplysninger om interne forhold i DONG, og det forhold har DJØF tidligere været ud at kritisere. Men nu kommer fagforeningen med en opfordring til, at DONGs ejere må træde ind, hvis ikke lækagerne stopper.


"Hvis bestyrelsen ikke er i stand til det, må DONGs hovedaktionær på banen og sikre, at den fortsatte proces bliver sober og respekterer helt almindelig praksis for, hvordan en ansvarlig og anstændig virksomhed bringer samarbejdet med en topleder til ophør," siger Lisa Herold Ferbing.

Hovedaktionæren i DONG Energy er som bekendt staten, og dermed tager DJØF sin kritik af Anders Eldrups fyring et trin højere op - til finansminister Bjarne Corydon eller i sidste ende statsminister Helle Thorning-Schmidt.