Ditlev Engel var bedre til kommunikation

Der er tydelig forskel på den fyrede topchef Ditlev Engel og hans afløser, Anders Runevad, siger Vestas’ formand.

Vestas' tidligere adm.dir. Ditlev Engel. Foto: Henning Bagger Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den nu fyrede topchef i Vestas, Ditlev Engel, er på ingen måde glemt i den danske vindmøllekoncern.

Manden, der blev kendt som »Mr. Windpower« i den internationale energibranche, fik hård ekstern kritik i sine sidste år hos Vestas, da aktiekursen pløjede sig ned, og nu må han leve med at blive sammenlignet med Vestas’ nye topchef, Anders Runevad, der har overtaget stafetten og fået en succesfuld start. Bag sammenligningen står Vestas bestyrelsesformand, Bert Nordberg.

»Den ene er en kommunikatør. Den anden er en operatør,« siger Bert Nordberg og uddyber:

»Anders er operatøren. Anders er meget dybt nede i virksomheden og dykker helt ned i detaljerne. Det er lidt anderledes end Ditlev. De har to forskellige personligheder. Men de er begge okay,« siger formanden.

Sammenligningen af de to giver han efter, at han på Vestas generalforsamling mandag fastslog, at Vestas nu endelig har bevæget sig fra afgrundens rand og går en ny og mere sikker fremtid i møde.

»Under denne ledelse vil vi ikke på noget tidspunkt tillade, at selskabet kommer ind i så store vanskeligheder, som det netop har været igennem,« sagde Bert Nordberg.

Fra Nordberg lyder det endvidere, at han endelig har fundet den »perfekte« til at holde rorpinden hos Vestas.

»Jeg er ikke i tvivl om, at Runevad er den perfekte (...) til at lede Vestas succesfuldt ind i en ny æra.«

Der var allerede fra Nordbergs indtræden som bestyrelsesformand for to år siden pres på ham for at fyre Ditlev Engel, men det er Nordberg glad for, at han ikke gjorde.

»Spørgsmålet var ifølge analytikere oppe fra dag ét, men jeg ville ikke ændre, for så ville alle være væk. Når du kører et selskab, behøver du historikken for at forstå, hvad der foregår. Men nu har virksomheden brug for et mere detaljeorienteret lederskab,« siger Vestas-formanden, der i august fyrede daværende topchef Ditlev Engel. Også over for Jyllands-Posten giver Bert Nordberg indtryk af, at der er klar forskel på Engel og Runevad:

»Ditlev er en fantastisk kommunikatør, men vi ville gerne have en, der var mere operationel. En person, som man kan ringe til søndag, og som så kender detaljerne.«

Avisen har tilbudt Ditlev Engel at kommentere, men det har han ikke ønsket.