Ditlev Engel: Nyt job taler lige ind mit hjerte

Efter flere år i skyggen træder Ditlev Engel tilbage i rampelyset som ny CEO for norske DNVs energiforretning. En mulighed han ikke kunne sige nej til, forklarer han selv.

Ditlev Engel tiltræder som ny CEO for norske DNVs energiforretning. Han står over for at skulle til Holland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Det lignede vel lidt, at Ditlev Engel var på vej ned af den sti, mange andre forhenværende topledere før ham har betrådt. Det er den vej, der godt nok er brolagt med prestigefyldte og lønsomme bestyrelsesposter, men ikke desto mindre dårligt tåler sammenligning med den eksponering og magt, det tidligere toplederjob tilbød.

Men knap tre år efter, at Ditlev Engel blev fyret som topleder i Vestas, er han nu klar til endnu en tørn. Noget overraskende kunne DNV GL - også kendt som Det Norske Veritas - torsdag eftermiddag oplyse, at man havde ansat den 52-årige dansker som ny CEO for selskabets energidivision. Her bliver han øverste chef for 2.500 medarbejdere fra selskabets base i hollandske Arnhem, når han formelt tiltræder i starten af april.

»Når bolden kommer ind over, kan man vælge at lade den gå eller sparke til den. Jeg valgte så at sparke,« siger Ditlev Engel selv om sit nye job.

»Jeg har i hele mit liv beskæftiget mig med to hovedtemaer, som jeg kalde grøn og global. Både hos Hempel og siden hos Vestas, så når man bliver kontaktet af en virksomhed, hvis hovedfokus er smarter, safer og greener, så taler det lige ind i mit hjerte,« forklarer han selv om sine overvejelser om det nye job.

Som CEO for energidivisionen kommer han til at rapportere direkte til DNVs topchef, Remi Eriksen, der knytter følgende ord til hans nye danske medarbejder i en pressemeddelelse:

»Han har en omfattende viden om den globale energi-industri, hvilket gør det muligt for ham at fortsætte udviklingen af vores »value proposition« og servicen til kunderne,« siger Remi Eriksen i pressemeddelsen og tilføjer:

»Jeg er overbevist om, at han vil skabe vækst i vores forretning inden for vind og solenergi, transmissions- og distributionssystemer og energieffektivitet.«

Ditlev Engel er da også selv af den overbevisning, at han har noget at byde ind med.

»Jeg har boet 12 år i udlandet og arbejdet med international forretning hele mit liv. Det er det her i allerhøjeste grad, og da jeg samtidig har stor kendskab til den hele den internationale energisektor, vil jeg kunne komme ind med en værktøjskasse og hjælpe til med en videreudvikling af forretningen,« siger Ditlev Engel.

DNV GL har i dag 15.000 ansatte, og det er et udspring af Det Norske Veritas, der blev stiftet i 1864. Selskabet var oprindeligt en forening af søassurandører, men har siden udviklet sig til et selvejende selskab med en række specialer. Gennem årene har selskabet først og fremmest udmærket sig for sine klassifikationer af skibe.

Siden han blev fyret hos Vestas, har Ditlev Engel overtaget en række tillidshverv og bestyrelsesposter. Dem vil han nu fratræde, da de ikke er »forenelige« med det nye job,« oplyser Ditlev Engel.

Ditlev Engel tiltræder det nye job 4. april, og han står samtidig over for at skulle flytte til Holland. Hvor han skal bo, ved han ikke endnu.