Ditlev Engel: Aftale med Sydkorea kan gøre stor forskel

Vestas-chefen ser det grønne partnerskab som et vigtigt skridt udviklingen af en grøn industri og i kampen mod klimaforandringer.

Ditlev Engel Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det nye samarbejde mellem Danmark og Sydkorea inden for grønne teknologier kan ikke undervurderers, lyder det fra Vestas' adm. direktør, Ditlev Engel. Han forudser, at den grønne alliance vil give cleantech-industrien rygvind.

"Nogle gange føles den grønne industri som en ketchupflaske. Den er fyldt med gode ting, men det kan være svært, at få det ud af flasken. Jeg er sikker på, at med dagens aftale, vil vi få mere ud af flasken fremover, og vi vil se, at det var værd at vente på," siger han.

Han understreger, at kampen mod klimaforandringer har den positive effekt, at den er jobskabende inden for de industrier, der levere den nødvendige teknologi. Og her spiller alliancer mellem virksomheder og vidensinstitutioner en stor rolle. Gennem partnerskaber er der nemlig større udsigt til at få fremskridt.

"Hvis vi alle skal få succes, så er alliancer nødvendige for at få os hurtigere i mål. Det er vigtigt, både for at udvikle markederne, men også i udviklingen af teknologien, der skal bruges," siger han.

Han fremhævede de sydkoreanske politiske tiltag og investeringer, der giver et klart billede til erhvervslivet af, hvor målrettet indsatsen er fra den sydkoreanske præsident Lee Myung-bak.

"Erhvervslivet kan klare alt, bare reglerne er gennemsigtige. Grønne investeringer er kapitaltunge og har lange tilbagebetalingstider. Men industrien er klar til at levere, hvis politikerne giver os de nødvendige rammebetingelser," siger Ditlev Engel.

Danmark og Sydkorea indgik torsdag et strategisk samarbejde, der skal sikre en målrettet indsats for en global klimaaftale. I samme omgang grundlægger de to lande en ny global tænketank og åbner for nye erhvervs- og forskningssamarbejdsaftaler.