Disse virksomheder scorer 70 millioner på lukningstruet it-projekt

Domstolsstyrelsen kæmper for at have it-problembarnet Juridiske Fagsystemer klar inden nytår. Se hvordan de ansvarlige virksomheder deler kagen.

Foto: BOGDAN CRISTEL.
Læs mere
Fold sammen

Et ultimatum fra Folketinget betyder, at Domstolsstyrelsens stærkt forsinkede it-system Juridiske Fagsystemer skal være klar inden nytår - ellers bliver stikket hevet til projektet. Det skriver Version2.

Og alt imens det er Domstolsstyrelsen, der må tage skraldet for at få det tre år forsinkede og 38 millioner kroner fordyrede projekt på skinner, så er det styrelsens leverandører, der ikke har kunnet leve op til de gyldne løfter.

Version2 har fået aktindsigt i en korrespondance, der blandt andet afslører, hvilke leverandører, der får hvor meget for deres ulejlighed.

Den samlede regning for Juridiske Fagsystemer løber op i 106 millioner kroner, men da korrespondancen, Version2 har fået indsigt i, fandt sted i oktober 2012, kan den kun redegøre for knap 70 millioner kroner af de samlede omkostninger.

Udgifterne er delt op i udviklingsomkostninger, omkostninger til infrastruktur samt udgifter til foranalyser med videre. Selve udviklingen er den klart tungeste post med 52,33 millioner kroner, herefter følger foranalyser m.v. til 13,85 millioner kroner og endelig infrastruktur til 3,34 millioner kroner.

Topscoreren er hovedkontraktholderen Globeteam, der i alt har indkasseret 35,24 millioner kroner. Nummer to er DSI med 11,08 millioner kroner, mens Visma bidrager med 6 millioner kroner til den samlede regning.

Deltag i debatten på Version2.dk