Disse storbyer skal skubbe Ryanair i gang i København

Ryanair gør sin entre på i Københavns lufthavn til foråret, og torsdag formiddag løftede selskabet sløret for flere destinationer fra efteråret.

Foto: Jens Astrup. Det irske flyselskab Ryanair åbner nye ruter fra København. Torsdag morgen blev nye destinationer offentliggjort, blandt andet Madrid, Stockholm og Rom.
Læs mere
Fold sammen

Til et velbesøgt pressemøde i København løftede Ryanairs kommercielle direktør, David O’ Brien, torsdag, hvilke destinationer, lavprisselskabet har planlagt fra København i løbet af 2015.

Allerede fra foråret etablerer Ryanair base i København, og de første ruter fra Danmarks hovedstad går til London, Milano og Warszawa. Fra efteråret 2015 åbner Ryanair ruter til Bruxelles (Charleroi), Rom (Ciampino), Stockholm (Skavsta) og Madrid.

Danske passagerer har allerede mulighed for at rejse fra København til disse destinationer med andre selskaber, men på spørgsmålet om, hvordan Ryanair forholder sig til konkurrencen, svarer David O'Brien i sædvanlig selvsikker stil.

»Det er de andre, der nu får konkurrence fra Ryanair,« siger han og tilføjer, at konkurrence i sidste ende er godt for forbrugerne.

Med de nye ruter er Ryanair nu oppe på syv destinationer fra København, hvor selskabet får fire fly baseret.

Foruden de nye ruter vil Ryanair sætte ekstra afgange ind på London, hvor selskabet flyver til Luton. Fra september flyver Ryanair således med to til tre daglige afgange til London og en til to daglige afgange til Milano.

Ryanairs program fra København starter den 26. marts, mens Rom og Madrid bliver åbnet den 2. september. De nye ruter til Bruxelles og Stockholm starter i slutningen af oktober.

Ryanair vil i øvrigt præsentere flere ruter fra København i de kommende uger og forhandler i øjeblikket med Københavns Lufthavn for at færdiggøre disse planer.

»Vi er fortsat i aktive forhandlinger med Københavns Lufthavn og vil præsentere flere nye ruter senere på året, hvilket vil give 1,7 millioner kunder og give mange nye job. Det er godt for alle parter,« siger David O’ Brien.