Disney taber over 1 milliard på Johnny Depp filmflop

Underholdningsgiganten Walt Disney må sluge en nedskrivning på 190 mio. dollar, svarende til over 1 mia. danske kroner, efter at selskabets sommerfilm "The Lone Ranger".

Johnny Depp Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW COWIE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Underholdningsgiganten Walt Disney må sluge en nedskrivning på 190 mio. dollar, svarende til over 1 mia. danske kroner, efter at selskabets sommerfilm "The Lone Ranger", med Johnny Depp i hovedrollen, har floppet fælt i biograferne og derfor ikke har tjent sine marketingomkostninger ind. Det skriver Financial Times.

Det står klart efter, at Disney har aflagt regnskab for årets andet kvartal tirsdag.

Disney bliver dog reddet af øgede indtægter fra reklametid på netværket ESPN, som selskabet også ejer. Det har sikret, at Disneys omsætning steg i andet kvartal fra 11,1 mia. dollar til 11,6 mia. dollar, trods tabet på "The Lone Ranger". Indtjeningen i Disney i andet kvartal blev på 1,85 mia. dollar, hvilket var en lidt skuffende flad udvikling i forhold til samme periode sidste år, hvor indtjeningen var på 1,83 mia. dollar.

En del af skylden for indtjeningens svage udvikling falder på Johnny Depp's biografskuffelse. Disney's filmstudie er nemlig den del af den enorme Disney-koncern, der har klaret sig dårligst, med en indtjening der er faldet med mere end en tredjedel til 201 mio. dollar.

En anden af årsagerne til nedgangen i indtjeningen er Disney's blockbuster Iron Man 3, der blev godt modtaget i biograferne, men som "kun" genererede et biografsalg på 1,2 mia. dollar globalt, hvilket var en skuffelse i forhold til storfilmen "The Avengers", der satte flere rekorder for biografsalg verden rundt sidste år.

Selvom filmdelen af Disney-koncernen halter, klarer selskabets forlystelsesparker og ferieresorter sig overraskende godt. Disney's attraktioner har nydt godt af en bedring i amerikansk økonomi med en stigning i indtjeningen på 9 pct. til knap 700 mio. dollar.

/ritzau/FINANS