Disney slog estimaterne men kæmper fortsat med TV-problemer

Den amerikanske mediekoncern Walt Disney leverede tirsdag efter børstid bedre foreløbige regnskabstal, end analytikerne havde ventet. Den problemramte tv-division, der er kilde til halvdelen af Disneys indtægter, giver dog fortsat panderynker hos analytikerne.

Walt Disney CEO, Bob Iger. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHANNES EISELE

Nettoresultatet løb op i 2,6 mia. dollar, svarende til 1,62 dollar per aktie, for det forskudte tredje kvartal, der sluttede ved udgangen af juni. Analytikerne havde estimeret et resultat på 1,61 dollar per aktie.

Året før var overskuddet 2,5 mia. dollar eller 1,5 dollar per aktie.

Omsætningen steg til 14,3 mia. dollar, sammenlignet med 13,1 mia. dollar året før og analytikeres estimerede 14,2 mia. dollar.

Salgsfremgangen var trukket op af en stigning på 40 pct. i selskabets filmafdeling, som følge af blockbusters som "The Jungle Book" og "Captain America: Civil War".

Alligevel kom aktiekursen under pres i eftermarkedet, da investorerne igen fokuserede på den problemramte tv-division. Især Sportkabelnettet ESPN kæmper med en nedgang i antallet af abonnementer, selv om det lykkedes at øge omsætningen i kvartalet.

Aktien faldt 1,8 pct. i eftermarkedet.