Disney sender Snehvide ud for at sælge nye DVDer

Fem af de klassiske tegnefilm sendes ud på Blu-ray-skiver for at få flere til at investere i DVDens afløser.

Snehvide i superkvalitet skal sammen med fire andre Disney-klassikere sælge Blu-ray-skiver, håber Disney-koncernen. Foto: Disney Fold sammen
Læs mere
Snehvide og de syv dværge skal sammen med Pinocchio sikre Disney-koncernen nye indtægter og skubbe på for at få den nye DVD-teknologi skubbet ind i stuerne verden over.

Walt Disney Company satser nu på den nye Blu-ray-teknologi som det, der skal sparke nyt liv i den allerede indbringende afdeling for hjemmeunderholdning. Blu-ray-DVDer, som ikke alene giver en langt bedre billed- og lydkvalitet men også skaber forbindelse til nettet, sælger dog ikke så godt som forventet, og det håber Disney-koncernen at ændre på, skriver avisen International Herald Tribune.

Fem klassikere med ekstra funktioner

Over de næste to år vil fem af de klassiske tegnefilm blive sendt ud på Blu-ray-skiver. Det er »Pinocchio«, »Snehvide og de syv dværge«, musikfilmene »Fantasia« og »Fantasia 2000« samt »Skønheden og Udyret«. »Tornerose« har tidligere været meldt ud.

Blandt de mange ekstrafunktioner, som filmene udstyres med, er muligheden for at kunne se filmene sammen med vennerne, selv om disse befinder sig andre steder i verden. Samtidig kan man chatte sammen på en bærbar PC eller en mobiltelefon, og kommentarerne vises på skærmen.

Blu-ray konkurrerede frem til januar i år med HD-DVD om at blive den nuværende DVD-skives afløser. Blu-ray- og HD-DVD-skiver ligner i størrelse dagens DVD men kan rumme langt flere data, hvorved film kan vises i en langt skarpere billedkvalitet med endnu bedre lyd og altså med interaktive funktioner. Bag Blu-ray står den japanske elektronikgigant Sony, bag HD-DVD stod Toshiba, som imidlertid i januar kastede håndklædet i ringen, da det sidste af de store filmselskaber skiftede side i kappestriden.

Salget går trægt

Imidlertid har Blu-ray-afspillere ikke solgt nær så godt som forventet, selv om striden blev afgjort. Blu-ray-skiver kan nemlig ikke afspilles på dagens DVD-afspillere eller computerdrev. Det kræver særlige afspillere og særlige computerdrev, men priserne på begge har været astronomiske og er først for nylig begyndt at kravle betragteligt nedad. Skal man kunne udnytte de særlige ekstrafunktioner på Blu-ray-skiverne, skal man dog investere endnu mere i afspilleren.

Blu-ray-brancheorganisationen forventer, at der i år sælges for omkring en milliard dollars af de nye skiver. Sidste år blev der solgt for 170 millioner dollars.