Disney pustet omkuld af den store stygge dollar

Verdens største underholdningsselskab, Walt Disney-koncernen, havde taget en bid af det giftige æble i det forskudte tredje kvartal, der langt fra kunne leve op til analytikeres skøn. Den stærke dollar pustede regnskabet omkuld.

Disney pustet omkuld af den store stygge dollar Fold sammen
Læs mere
Foto: Paul Hiffmeyer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Disney, der ellers har været den bedste aktie i Dow Jones-indekset i år, vurderer nu, at driftsresultatet vil blive reduceret med 500 mio. dollar næste år som følge af den stærke dollar.

Virksomhedens to største udfordringer er færre abonnenter på kabelnet såsom ESPN, samt de udenlandske kurstab fra valutaudsving, der skærer resultaterne fra både kabel-tv og internationale forlystelsesparker markant ned.

Selve omsætningen for tredje kvartal steg 5,1 pct. til 13,1 mia. dollar, hvor analytikernes prognose lød på 13,2 mia. dollar. ifølge Bloomberg

Disney præsterede en indtjening på 1,45 dollar per aktie i kvartalet eller lidt over analytikernes prognose på 1,41 dollar.

Men bekymringerne om fremtiden fik investorerne til at puste aktien omkuld med 6,2 pct. i eftermarkedet. Aktien var steget 0,5 pct. i den ordinære handel.