Disney overvejer nu også at købe Twitter

Underholdningskoncernen arbejder på et bud. Samtidig gør Yelp sig klar til at kunne overtages, mens et salg af Yahoo stadig er uklart efter hackerangreb.

Disney-koncernen arbejder nu også på at overtage Twitter. Arkivfoto: Dado Ruvic, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: © Dado Ruvic / Reuters

Der foregår tilsyneladende en budkrig om mikroblogtjenesten Twitter bag linierne. Underholdningskoncernen Walt Disney Co. arbejder på et købstilbud, og også IT-firmaet Salesforce regner på mulighederne.

Walt Disney Co. har ifølge nyhedsbureauet Bloomberg en finansiel rådgiver i gang med at vurdere et muligt bud på Twitter, og Twitter selv gør nu klar til at evaluere et muligt salg. Salesforce samarbejder med Bank of America om sit bud. Ingen af de to mulige købere vil kommentere forlydenderne.

Twitter har en markedsværdi på omkring 20 milliarder dollars, hvilket ville gøre det til Disneys største opkøb nogen sinde.

Twitter- og Facebook-topfolk i bestyrelsen

Disney-koncernen ejer allerede TV-selskaberne ABC og ESPN og vil med Twitter kunne nå ud til endnu flere online med underholdning, sport og nyheder. Twitters topchef, Jack Dorsey, sidder med i Disneys bestyrelse. Disney-koncernens største forretning, kabel-TV, mister seere, og konkurrencen bliver større. Derfor har Disneys topchef, Bob Iger, taget Jack Dorsey og Facebooks daglige driftschef, Sheryl Sandberg, med i sin bestyrelse for at få bedre viden om nye medier.

Twitter havde ved udgangen af juni 2016 i alt 313 millioner brugere, heraf de 247 millioner uden for USA. Modsat Facebook kommer der ikke mange nye brugere til.

Microsoft har tidligere været nævnt som mulig køber af Twitter men har ifølge Bloomberg meddelt, at man ikke er interesseret. Microsoft lagde i juni 26,2 milliarder dollars for LinkedIn, erhvervslivets svar på Facebook med 433 millioner brugere.

Hackning af Yahoo spøger

Det er endnu uklart, om afsløringen af, at internetgiganten Yahoo fik stjålet personlige oplysninger om 500 millioner brugere i 2014, får betydning for, om den amerikanske telegigant Verizon vil overtage selskabet. Tim Armstrong, topchef for Verizon-selskabet AOL (America Online), sagde mandag TV-selskabet CNBC, at »på begge sider har kontrakten meget gode beskyttelsesmulighed i forhold til salgsprocessen« og understregede, at man lige nu er ved at skaffe sig et overblik over, hvilken betydning hackningen har for Yahoo.

Restaurant- og byguiden Yelp er også blevet et opkøbsmål, efter at selskabet i sidste uge konverterede sine B-aktier med superstemmekraft til almindelige A-aktier. Dermed bliver der mindre koncentration i ejerskabet, og det gør Yelp lettere at overtage, fremhæver analytikere, der ser Google, Facebook, Microsoft og Tripadvisor som mulige købere.