Disney og Netflix fletter fingre

Den digitale filmtjeneste Netflix fletter sammen med Disney i nyt samarbejde, som giver de amerikanske Netflix-brugere mulighed for at streame Disneys film.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pocahontas, Løvernes Konge og Dumbo. Disneys filmklassikere og kendt og elsket af mange, og nu kan de populære film også ses gennem det amerikanske video-on-demand selskab Netflix, der foreløbig dog kun kan tilbyde Disney-film til brugerne i USA, skriver cnn.com.

Sammenfletningen af Netflix og Disney giver TV-tjenesten ret til eksklusivt at udbyde Disney-film i USA fra 2016, herunder film fra både Marvel og Pixar. Der vil dog allerede inden for kort tid være ældre Disney-film til rådighed via Netflix.

I den nye aftale med Disney erstatter Netflix TV-kanalen Starz, der hidtil har haft rettighederne til Disneys tegnefilmsklassikere. Det bekræfter talsmand Jonathan Friedland fra Netflix til cnn.com.

De populære Disney klassikere vil inden for kort tid blive udbudt via Netflix til de amerikanske brugere, men aftalen med Disney åbner op for, at der på et senere tidspunkt også gives adgang til filmene for Netflix-brugere i Europa.

Aftalen med Disney fik Netflix-aktien til at ryge op med 14 procent tirsdag, skriver cnn.com. Detaljerne om samarbejdet og prisen er ikke blevet offentliggjort, men cnn.com skriver, at i forhold til lignende aftaler, forventes det, at Netflix betaler omkring 300 mio. dollars om året til Disney for rettighederne til filmene. Det svarer til cirka 1,7 milliarder kroner.