Diskret direktør-exit fra Mærsk

Der er ikke længere plads til en af hovedarkitekterne bag A.P. Møller-Mærsks mest indbringende forretningsområde.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hans lederskab var ikke synligt nok, og derfor har han forladt virksomheden efter "fælles forståelse."

Manden er den 57-årige Mærsk-direktør Jep Brink, der i årtier har stået i spidsen for den tekniske side af Mærsk Olie og Gas' udvikling, der har gjort olieforretningen til det mest givtige område i A.P. Møller-Mærsk.

For to uger siden sluttede det, blandt andet fordi Mærsk Olie og Gas' topchef, Jakob Thomasen, ønsker et mere synligt lederskab. Det skriver borsen.dk.

Senest overtog Jep Brink i april 2009 jobbet som øverste ansvarlige for operationen i Qatar, som i dag yder det største bidrag til koncernen, da Jakob Thomasen blev kaldt hjem til hovedkvarteret på Esplanaden.

Jakob Thomasen afviser, at der er tale om en decideret fyring, men erkender, at der ikke var et andet job hos Mærsk Olie og Gas, der passede til Jep Brinks kompetencer.

"Det er sket efter fælles forståelse og i lyset af, at kravene til jobbet som øverstansvarlig i Qatar har ændret sig. Vi er i en situation, hvor vi har passeret den yderst komplicerede tekniske fase (alle installationer/konstruktioner er på plads), og vi står nu foran en fase med masser af kommunikation og synligt lederskab," skriver Jakob Thomasen i en mail til borsen.dk.

Jep Brinks diskrete exit i forhold til offentligheden passer fint overens med hans diskrete facon i sine mange år hos Mærsk Olie og Gas.

Kun yderst sjældent har han stået frem med en kommentar til selskabets udvikling på trods af, at han var næstkommanderende i mange år under partner Kjeld Fjeldgaard,og var kendt for sin store tekniske ekspertise.
Da Kjeld Fjeldgaard blev fyret i 2004 på grund af sin ledelsesstil, tog skibsreder Thomas Thune Andersen og Jep Brink over. Sidste efterår var det slut for Thomas Thune Andersen, der blev erstattet af Jakob Thomasen, som altså nu skiller sig af med Jep Brink.

Jep Brink har ingen kommentarer til sin afgang fra Mærsk, der afslutter et langt arbejdsliv under den syvtakkede stjerne. Jep Brink kom til Mærsk i 1979 som projektingeniør og har arbejdet sig op i hierarkiet samtidig med, at Mærsk Olie og Gas' forretning i den danske del af Nordsøen voksede takket være teknologiske landevindinger.

Mærsk Olie og Gas er nu ved at lægge sidste hånd på udbygningen af oliefeltet Al-Shaheen i Qatar. Med Jep Brinks afgang er der udpeget en midlertidig ny ledelse: Sheik Faisal og tekniske direktør Karsten Jensen.