Discountsupermarked åbner i Amagerbankens hovedsæde

Det tidligere hovedsæde for den krakkede Amagerbanken bliver nu hjem for supermarkedskæden Kiwi.

SEB Pension ejer Amagerbankens gamle hovedsæde, hvor det meste af forhuset er lejet ud til BankNordik, mens lavpriskæden Kiwi har indgået lejemål om de resterende kvadratmeter. Baghuset skal måske omdannes til ungdomsboliger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu skal der langes bananer frem for låneforslag over disken på den tidligere adresse for Amagerbankens hovedsæde. Tidligere i år solgte SEB Pension, der ejede bygningen, til discountkæden Kiwi, og nu fortæller Kiwi, at det nye supermarked åbner den 27. juni.

Med åbningen har KIWI nu syv butikker i hovedstaden men fortsætter ifølge kædedirektør Carsten Hansen ekspansionen og jagten på nye butiksplaceringer.

»KIWI har af historiske årsager stået lidt svagere i København end i andre dele af landet. Nu er vi stille og roligt ved at komme bedre ud til forbrugerne i hovedstaden, senest med åbningen af vores nye butik på Amager. Udbygningen af butiksnettet fortsætter fremover, og vi er meget opmærksomme på de muligheder, der opstår for at få fingrene i gode butiksplaceringer i København og andre større byer på Sjælland,« siger Carsten Hansen.

Butikken har et salgsareal på 600 kvadratmeter.

Salget var godt for SEB Pension, der har døjet med en del ledige kvadratmeter i det tidligere hovedsæde for øbanken, som efter lang tids krise krakkede i februar 2011.

Læs mere om KIWIs udvidelsesplaner her.

»Kiwi overtager cirka 1.000 kvadratmeter, og dermed er hele forbygningen i komplekset lejet ud,« sagde ejendomsdirektør Solveig Rannje fra SEB Pension til Berlingske Business i januar.

Kiwi er en af de seks store discountkæder, som konkurrerer på livet løs herhjemme. Og da kæden, med danske købmænd og norske penge i ryggen, historisk ikke har så mange butikker øst for Storebælt, sker ekspansionen især i Storkøbenhavn.

De resterende lokaler i SEBs Amagerbrogade-kompleks er udlejet til færøske BankNordik, som overtog filialnettet og de fleste kunder efter kollapset i Amagerbanken.

SEB Pension nøjes normalt med kun at have butiksudlejning i begrænset omfang, fordi detailhandlen i selskabets øjne kan blive truet af nethandlet på længere sigt.