Discountkonge bejler til Biva i betalingsstandsning

En af Danmarks 50 rigeste mænd forhandler med kapitalfondende og bankerne bag Biva om en interessant byttehandel.

Biva gik i betalingsstandsning straks før årsskiftet. Nu har en interessant spiller meldt sig på banen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix/Bax Lindhardt
Kurt Daell ejer i forvejen discountkæderne Jem & Fix, Harald Nyborg og Daells Bolighus.

Nu er forretningsmanden også interesseret i at overtage møbelkæden Biva, der gik i betalingsstandsning denne uge. Det skriver Børsen.

Planen er ifølge en anonym kilde at smide Jem & Fix-kæden ind i en byttehandel med kapitalfondene bag Biva, Odin Equity Partners og Dania Capital. Hvis kapitalfondene køber sig ind i Jem & Fix-kæden, vil Kurt Daell overtage Biva.

»Jeg har ikke hørt fra Kurt Daell, men det er ikke ensbetydende med, at han ikke kan have ført forhandlinger med parterne. Det kan han sagtens have gjort, uden at jeg som tilsyn er blevet orienteret om det. Men jeg vil selvfølgelig meget gerne høre fra ham hurtigst muligt, hvis han er interesseret,« siger Pernille Bisgaard fra advokatkontoret Plesner, der er tilsynsførende på betalingsstandsningen.

God byttehandel
Butikkernes placering og hans kendskab til salg af detailmøbler fra ejerskabet af Daells Bolighus er ifølge kilder årsagen til discountkongens interesse i Biva.

Omvendt ville kapitalfondene have større interesse i at stå bag et byggemarked som Jem & Fix, eftersom blandt andet Dania Capital har erklæret et fokus på bygge-og ejendomsindustrien.

Heller ikke den administrerende direktør bag Dania Capital, Thomas Dyremose, ønsker at bekræfte hvorvidt der har været ført forhandlinger.Biva Møbler anmeldte den 29. december om betalingsstandsning.