Direktørstop koster aktionærer 1,3 milliarder kr.

Aktiemarkedet var bestemt ikke godt stemt, da Henrik Brandt annoncerede, at han stopper som direktør i Royal Unibrew. Værdien af bryggeriet faldt med over 1,3 mia. kr.

Direktøren i Royal Unibrew, Henrik Brandt, stopper i bryggeriet. Det kostede 1,3 mia. kr. på selskabets markedsværdi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er svært at sætte værdi på en enkelt ansat, men når topchefer i Danmarks børsnoterede virksomheder stopper, så har vi en sjælden mulighed for det. Torsdag meddelte Royal Unibrew, at topchef gennem otte år, Henrik Brandt, stopper senest til sommer, og det gav med det samme et stort smæk på børsen.

Da torsdagen var omme, var kursen i bryggeriet faldet med over otte procent, hvilket betyder et fald i markedsværdien på 1,3 mia. kr. Alt andet lige må det vel tolkes som den værdi, markedet mener, at Henrik Brandt har for Faxe-virksomheden.

Direktøren har også leveret ganske imponerende resultater gennem sin tid ved roret i Royal Unibrew. Selskabet var decideret livstruet, da han tog over i 2008, hvor en høj gæld og tilstedeværelse på de forkerte markeder pressede aktiekursen faretruende tæt på nul. Henrik Brandt fik overbevist bankerne om, at det var værd at satse på Royal Unibrew, han solgte forretninger på flere markeder, og så kronede han værket i 2013 ved at opkøbe finske Hartwall for 2,8 mia. kroner.

Summen af disse træk har resulteret i, at aktiekursen i Royal Unibrew er steget med 800 pct., siden Henrik Brandt tiltrådte og med over 4600 pct., siden aktiekursen bundede ud nogle få måneder senere.

»En virksomhed er gjort af mennesker, og jeg har været begunstiget af at have nogle superkolleger omkring mig. Ja, vi var i en svær situation for nogle år siden, men vi stod skulder ved skulder, og så har det været vigtigt i den efterfølgende rejse, at medgangen ikke er steget os til hovedet,« siger Henrik Brandt om den store succes i bryggeriet.

Brandts afløser er fundet, og det er blevet Jesper B. Jørgensen, der kommer fra tyske Knauf, men som fra 2007 til 2011 var adm. direktør i ærkerivalen Carlsberg Danmark.

Henrik Brandt stopper senest d. 1. juni 2017.