Direktørskifte kan være på vej i Siemens

Den tyske industrikoncern Siemens, der torsdag nedjusterede forventningerne til det kommende regnskabsår, kan være på vej til at smide selskabets topchef, Peter Löscher, på porten.

Foto: Niels Ahlmann Olesen. Peter Löscher administrerende direktør i Siemens.
Læs mere
Fold sammen

Ifølge mediet Manager Magazin ønsker et flertal i Siemens' bestyrelse af afskedige Löscher, og Siegfreid Russwurm, der i forvejen er medlem af selskabets direktion, nævnes som en mulig afløser.

Det opsigtsvækkende chefskifte kan følge en række nedjusteringer, senest torsdag, da selskabet måtte erkende, at det ikke vil være muligt at realisere et margin-mål i finansåret, der starter 1. oktober, på 12 pct.

Torsdagens nedjustering var den femte af slagsen, siden Löscher tiltrådte som administrerende direktør for selskabet i 2007. I samme periode er aktien i Siemens faldet 23 pct., mens det tyske aktieindeks DAX i samme periode er steget 5 pct.

I 2013 er aktien faldet 1,3 pct., mens konkurrenterne ABB og GE er steget henholdsvis 11 og 17 pct., skriver Bloomberg News.

- Löscher har bare ikke leveret, jeg kan meget vel forestille mig, at han går af, siger Daniela Bergdolt fra den tyske aktionærforening DSW, til Bloomberg News.

/ritzau/FINANS