Direktørfyring og tavshed har sendt Roblon-aktien ned

Hverken selskabet selv eller den fyrede direktør har udtalt sig om årsagen til fyringen, og aktiekursen er faldet støt siden.

Foto: HENNING BAGGER. Roblon. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Roblon-aktien er faldet godt 20 pct. siden selskabet fyrede administrerende direktør Jens-Ole Sørensen med øjeblikkelig virkning i august, og selskabet er blevet kritiseret for ikke at vedligeholde kontakten med aktionærerne tilstrækkeligt. Det skriver Børsen.

Hverken selskabet selv eller Jens-Ole Sørensen har udtalt sig om årsagen til fyringen, og aktiekursen er faldet støt, efter at det har taget Roblon godt fire måneder at finde en ny direktør. Den lange periode har skabt usikkerhed hos investorerne, da Roblon heller ikke har kommunikeret årsagen til fyringen ud til markedet.

Flere investorer kritiserer Roblon, der blandt andet producerer reb, kabler og LED-lys, for ikke at oplyse markedet om sine planer eller vedligeholde kontakten til aktionærerne tilstrækkeligt, og bestyrelsesformand Jørgen Kjær Jacobsen forstår kritikken.

- Det er jeg fuldstændig enig i. Det skal en direktør og virksomhed gøre, siger Jørgen Kjær Jacobsen til Børsen, og understreger, at investorerne på den front vil kunne forvente mere af den nye direktør, Lars Østergaard.

Roblon-aktien lukkede tirsdag i 239 kr., mens kursen ved direktørfyringen i august lå lige omkring 300 kr. Roblon fremlægger årsregnskab torsdag.