Direktørfyring koster overskuddet i bank

Vordingborg Bank kom ud af første kvartal med et underskud før skat på 2,9 mio. kr., efter at banken har udgiftsført samlet 6,2 mio. kr. i fratrædelsesgodtgørelse til fratrådt direktør og ledende medarbejder.

Foto: Claus Bech Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Banken fastholder trods underskuddet forventningerne om, at det for hele året kan realisere et overskud før skat på 10-15 mio. kr.

Banken oplyser om første kvartal, at der er opnået et resultat "helt i overensstemmelse med forventningerne", og udgiften på 6,2 mio. kr. i fratrædelsesgodtgørelse er der taget højde for bankens budget for 2013.

Basisindtjeningen, korrigeret for udgiften på 6,2 mio. kr., udgør i første kvartal 5,2 mio. kr. mod 6,5 mio. kr. året før. Faldet tilskrives et fald i indtægterne til 19,6 mio. kr. fra 21,3 mio. kr. Nedskrivningerne på udlån er blevet nedbragt til 1,2 mio. kr. fra 3,9 mio. kr.

Vordingborg Bank har ved udgangen af første kvartal en solvensprocent på 13,8 pct., hvor det opgjorte solvensbehov er 12,8 pct., hvorved solvensoverdækningen blot er på 1 procentpoint. Banken venter dog i efteråret 2013 at kunne fuldende den tidligere offentliggjorte kapitalplan, som skal tilføre banken ansvarlig kapital op til 55 mio. kr.

- Der er allerede tilført banken 25 mio. kr. i form af ansvarlig lånekapital fra Nykredit, mens yderligere 30 mio. kr. skal tilføres banken senere på året i form af aktiekapital samt hybrid kernekapital. Aktieudvidelsen på 15 mio. kr. er 100 pct. garanteret af Arbejdernes Landsbank, ligesom hybrid kernekapital ydes af Arbejdernes Landsbank, skriver Vordingborg Bank.

Banken venter med kapitaltilførslen på plads at øge solvensprocenten med yderligere 3 procentpoint.

- Hertil kommer den konsolidering, der forventes at kunne skabes via de kommende driftsresultater, skriver Vordingborg Bank.

/ritzau/FINANS