Direktørfyring i Genmab vil løfte kursen

Biotekselskabet Genmabs adm. direktør, Lisa Drakeman, er uden sammenligning den mest upopulære CEO blandt topcheferne på Københavns fondsbørs.

Lisa Drakeman, fratrådt administrerende direktør i i Genmab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det viser Økonomisk Ugebrevs direktørrating. - Af 15 aktieanalytikere og porteføljeforvaltere, der har vurderet kurseffekten af Lisa Drakemans eventuelle fratræden, mener samtlige, at det vil få aktien til at stige. 2/3-dele af dem mener oveni købet, at et exit for den administrerende direktør vil give en "stor kursstigning", skriver ugebrevet.

Læs også: Bankdirektører får klø i popularitetskonkurrence
For Genmabs vedkommende har der siden starten af 2009 været en næsten ubrudt nedtur i aktiekursen, der i perioden er dykket fra kurs 250 til kurs 48.

- Skuffende resultater fra kliniske forsøg, en dyrt indkøbt fabrik i USA, som måske ikke engang kan sælges efter en betydelig nedskrivning, og en meget udansk og nærmest uhæmmet tildeling af optioner til ledelsen og ledende medarbejdere gennem årene, har kostet store pointtab på image- og troværdighed til ledelsen med Lisa Drakeman i spidsen, skriver ugebrevet.

Læs også: Saxo Bank skraber image-bunden

Som den næstmest uønskede CEO kommer Alm. Brands adm. direktør Søren Boe, hvor 82 pct. af analytikerne mener, at et exit vil løfte aktiekursen på den finansielle virksomhed. Alm. Brand har det seneste år præsteret katastroferesultater.