Direktørforklaring igen udskudt i Roskilde Bank-sag

Niels Valentin Hansen, tidligere direktør for Roskilde Bank, kommer ikke til at afgive forklaring mandag.

Mandag blev heller ikke dagen, hvor tidligere administrerende direktør for Roskilde Bank Niels Valentin Hansen afgiver forklaring. En strid om nye dokumenter har fået direktøren til ikke at ville tage skranken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup

Mandag blev heller ikke dagen, hvor tidligere administrerende direktør for Roskilde Bank Niels Valentin Hansen afgiver forklaring. En strid om nye dokumenter har fået direktøren til ikke at ville tage skranken.

Baggrunden er, at sagsøger, Finansiel Stabilitet, vil have en stribe nye dokumenter ind i sagen. Det vil advokaterne ikke være med til og har alle som én nedlagt protest mod.

Niels Valentin Hansen ønsker ikke at afgive forklaring med risikoen for, at han ikke er fuldt inde i alle dokumenter, der bliver en del af sagen.

- Vi vil gerne anføre, at der er en stor risiko for, at en tilladelse til at fremføre nye dokumenter vil forstyrre sagens aflægning, siger advokat for Niels Valentin Hansen, Arvid Andersen.

Finansiel Stabilitet har haft adgang til 21 arkivkasser og har udvalgt små 220 dokumenter, som de vil have ind i sagen.

De sagsøgte mener for det første ikke, at der bør komme nye dokumenter ind. Hvis der gør, så vil de have adgang til hele materialet, som Finansiel Stabilitet har haft adgang til, samt tid til at læse det igennem.

Det kan udsætte sagen markant, da det ikke bare vil tage tid at sætte sig ind i materialet - en tilladelse til at fremlægge det kan også ankes til Højesteret.

Sagen om Roskilde Bank udløber af dens spektakulære krak i 2008. Efter en aggressiv vækst op til finanskrisen faldt banken fra hinanden og efterlod aktionærer og ikke mindst statens skraldeselskab, Finansiel Stabilitet, med enorme tab.

Niels Valentin Hansen blev som tidligere mangeårig bankdirektør af mange anset for at være hovedårsagen.

Han og flere andre medlemmer af Roskilde Banks tidligere ledelse er sagsøgt for en rund milliard plus renter af netop Finansiel Stabilitet, der overtog banken efter krakket.

Niels Valentin Hansen og den tidligere ledelse er anklaget for at have svigtet i långivningen ved at have lånt til kendte spekulanter og ikke holde styr på udlånet.