Direktører stopper på stribe i Mærsk-opsplitning

Topchefer i A.P. Møller - Mærsk stopper på stribe i den store omvæltning af Mærsk-koncernen. Cheferne for Maersk Oil, APM Terminals samt koncernens finansdirektør er smuttet i en rokade, hvor tre ud af fem medlemmer af koncernledelsen snart bliver fortid.

Topchefer i A.P. Møller - Mærsk ryger ud på stribe i den store omvæltning af Mærsk-koncernen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

A.P. Møller - Mærsk opsplitter sin forretning og i den forbindelse skiftes her heftigt ud i toppen af selskabet. Tre ud af de fem medlemmer af Mærks koncernledelse fratræder fra koncernen.

Konkret drejer det sig om chefen for Maersk Oil, Jakob Thomasen, direktør for APM Terminals Kim Fejfer samt koncernfinansdirektør, Trond Westlie. Sidstnævnte fratræder til december, de to andre til november.

Efter den noget nær historiske omrokering i toppen af A.P. Møller består koncernledelsen nu af CEO Søren Skou samt Claus Hemmingsen, der bliver direktør for den nye energidel af det snart tidligere konglomerat.

Som erstatning for finansdirektør Westlie har koncernen udpeget Jakob Stausholm, der tidligere har været strategidirektør i Maersk Line.

Som erstatning for Kim Fejfer rykker Morten Engelstoft fra APM Shipping Services ind og tager ansvaret for havnene. Kim Fejfer rykker over i Mærsk Holding, der ejer en stor del af Mærsk-koncernen, og som styres af familien bag konglomeratet. Jakob Thomasens efterfølger bliver amerikaneren Gretchen Watkins, som for øjeblikket er driftsdirektør i olieselskabet.

Det er ikke fremmed på Esplanaden, at chefer ryger ud i bundter. Og det er bestemt heller ikke fremmed for bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen. I 2007 kørte svingdøren ligeledes hurtigt, da koncernchef Jess Søderberg samt rederne Knud E. Stubkjær og Tommy Thomsen alle blev fortid inden for meget kort tid.

Opdateres...