Direktøren

Flemming Lindeløv.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I Parkens bestyrelse var der kun én konge, og det var Flemming Østergaard. Men i bestyrelsen sad også en mand, som havde været kongen i flere andre og meget større virksomheder: Flemming Lindeløv.

Den nu 66-årige erhvervsmand fik sin ph.d. fra DTU i 1977, og allerede i 1982 kunne han sætte sig i sin første direktørstol hos FDB – det nuværende Coop. Fem år senere blev han medlem af koncerndirektionen i andelsforetagenet, men der sad han kun kort. Allerede i 1989 blev han direktør i Tulip Slagterierne, inden han tog et af erhvervsdanmarks største skalpe i 1996: Direktørposten i Carlsberg som afløser for Poul Svanholm.

Efter at Peter Højland udtrådte af Parkens bestyrelse i 2005, kom Flemming Lindeløv til selskabet, der nu har en tiltale for kursmanipulation hængende over sig. Han har tidligere udtalt til Berlingske, at han ikke var specielt glad for, at man gav formand Flemming Østergaard den størrelse option, som man gjorde, men at han valgte at holde sine tanker for sig selv. Lindeløvs navn er et af dem, der er blevet bragt mest op i Parken-retssagen. Han var formand for bestyrelsens revisionsudvalg, og mange dokumenter, som er blevet præsenteret i Parken-sagen, har været forbi den tidligere Carlsberg-direktørs udvalg. Som menig bestyrelsesmedlem har han også skrevet under på en række aftaler fra gerningsperioden, men det er formentlig hans virke i udvalget, der vil blive stillet skarpt på.