Direktør vidste ikke, hvem han arbejdede for

Forholdene omkring det svenske selskab Xiop bliver mere og mere mystiske. Ansat i selskabet vidste ikke, hvem han arbejdede for.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stein Bagger og hans svenske forretningspartner Mikael Ljungman brugte det svenske selskab Xiop til at malke banker og finansieringsselskaber for millioner af kroner. Det mener anklager Per Justesen, der mandag forsøger at rede trådene ud i ejerskabet af Xiop.

Men den tidligere direktør i selskabet Jonas Halvorsen, der er vidne i sagen, kan ikke hjælpe ham. Selvom han var ansat i selskabet, vidste han ikke, hvem ejerne var. Blot er han nogenlunde sikker på, at det var ikke ham selv.

- Xiop var ejet af Ecommerce AB, som var ejet af Ecommerce LLC. Og så vidt jeg ved, var jeg ikke ejer, for jeg havde ingen aktier i selskabet, forklarer Jonas Halvorsen i vidneskranken i Retten i Lyngby.

Per Justesen forsøgte at få at vide, hvem der kunne give Halvorsen en fyreseddel, hvis han skulle afskediges.

- Kunne Mikael Ljungman fyre dig? Han arbejdede jo også i Xiop, spøger anklageren.

- Hvis Ljungman havde indflydelse i LLC, der ejede Xiop, ville han kunne fyre mig, svarer Jonas Halvorsen.

Xiop var både en butik, hvor man kunne gå direkte ind fra gaden og købe mobiltelefoner, computere og andet udstyr. Mens man via internettet også kunne købe blandt andet kinesiske knallerter, gummibåde og møbler til badeværelset. Samlet var der fem ansatte i selskabet, blandt andet Mikael Ljungman og hans søn Markus.

Per Justesen forsøgte at finde ud af, hvad der reelt foregik i butikken - ud over salg. Mikael Ljungman har tidligere forklaret, at man fik store provisioner af forretninger med IT Factory, fordi der også foregik udvikling af software.

- Hvem udviklede softwareprogrammerne, vil Per Justesen vide.

- Det ved jeg ikke, svarer Jonas Halvorsen.

/ritzau/