Direktør tørrede milliontab af på rigmandsbank

Rigmandsbanken Capinordic hjalp i 2008 den daværende direktør Lasse Lindblad ud af et risikofyldt partnerskab med Peter Forchhammer, blot en måned før den kontroversielle erhvervsmand gik konkurs.

Det skriver morgenavisen Jyllands-Posten.Manøvren har siden vist sig at belaste den konkursramte bank med et tocifret millionbeløb.

Peter Forchhammer og Lasse Lindblad havde sammen med ejendomsudvikleren Anders Moesgaard investeret 47 mio. kr. i en campingplads ved den tyske sø Dümmer See. Pladsen skulle udvikles til et folkeligt ferieparadis, men investeringen viste sig at være fatal, og det vurderes, at campingpladsen i dag har en værdi på højst 13 mio. kr.

Mens Lasse Lindblad var adm. direktør i Capinordic A/S, lavede han i 2007 et overskud i sin private investeringsvirksomhed på 250 mio. kr., og langt de fleste forretninger blev lavet gennem Capinordic Bank, hvor han også sad i bestyrelsen.

Ifølge dokumenter, som Jyllands-Posten er i besiddelse af, godkendte bestyrelsen i Capinordic Bank i september 2008, at Lasse Lindblad slap for at hæfte for en kaution for et tredjedel af et lån på 47,5 mio. kr., som investeringsselskabet bag det tyske projekt havde taget i banken.