Direktør-tævende fagforeningsfolk for retten i Frankrig

15 fagforeningsfolk skal for retten i Frankrig efter de sidste år invaderede et møde og overfaldt direktøren.

En gruppe på omkring 100 medarbejdere brød sidste år igennem et hegn og tiltvang sig adgang til Air Frances kontorer. Her overfaldt de blandt andre flyselskabets HR-direktør Xavier Broseta, der på billedet bliver ført ud af bygningen af vagter i bar overkrop, fordi demonstranterne i kaosset havde revet hans skjorte og jakke af. Fold sammen
Læs mere
Foto: JACKY NAEGELEN

En stribe fagforeningsaktivister, der sidste år brød ind til et møde hos Air France og kastede sig over en direktør i selskabet, skal nu for retten.

Det skriver den britiske avis The Guardian.

Sagen startede i 2015, da en stribe direktører i Air France skulle præsentere en restruktureringsplan for luftfartsselskabet. Den ville koste 2900 job og fik i den grad de notorisk aktive fagforeninger på barrikaderne.

En gruppe på omkring 100 medarbejdere, angiveligt fra fagforeningen CGT, brød igennem et hegn og tiltvang sig adgang til lokalet, hvor planen blev præsenteret.

Her overfaldt de blandt andre flyselskabets HR-direktør Xavier Broseta, der på billeder blev set ført ud af bygningen af vagter i bar overkrop, fordi demonstranterne i kaosset havde revet hans skjorte og jakke af.

Vicedirektør Pierre Plissonnier, ligeledes med iturevet tøj, blev sammen med Xavier Broseta nødt til at kravle over et højt hegn under politibeskyttelse for at undslippe de vrede fagforeningsmedlemmer.

Den franske premierminister Manuel Valls har ifølge The Guardian opfordret til, at de 15 anklagede får strenge straffe.

Fem af de anklagede er anklaget for at have udøvet "organiseret vold", hvilket kan give op til tre år i fængsel og en bøde på 45.000 euro - små 350.000 kroner. Ti andre er anklaget efter en mildere paragraf.

Flere fagforeninger hos Air France har varslet demonstrationer foran retten, hvor de vil kræve, at anklagerne bliver droppet.

- Air France vil være i retten for at støtte sine medarbejdere og fastholde, at vold aldrig må være løsningen på arbejdskonflikter, siger Air Frances advokat Dominique Mondoloni.

Restruktureringsplanen blev efterfølgende droppet.