Direktør-stop i Royal Unibrew giver aktionærerne tømmermænd

Henrik Brandt stopper i Royal Unibrew. Den tidligere Carlsberg-direktør Jesper B. Jørgensen fra tyske Knauf overtager posten senest til næste sommer. Aktien falder knap fem procent.

Foto: Liselotte Sabroe. Henrik Brandt, Royal Unibrew
Læs mere
Fold sammen

Royal Unibrew må sige farvel til sin meget succesfulde administrerende direktør. Henrik Brandt stopper senest til sommer og bliver erstattet af Jesper B. Jørgensen, som kommer fra tyske Knauf. Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse. Direktør-afgangen udløser øjeblikkelige tømmermænd til aktionærerne, som må indkassere et fald på knap fem procentpoint på børsen.

»På egne og bestyrelsens vegne takker jeg Henrik Brandt for en formidabel indsats som CEO i Royal Unibrew. Henrik Brandt har stået i spidsen for en fantastisk turnaround af selskabet, der for otte år siden var finansielt nødlidende, men som i dag såvel finansielt som kommercielt er en stærk regional drikkevarevirksomhed. Henrik Brandt har bl.a. via frasalg og akkvisitioner sikret en markant forbedret omsætning, indtjening og markedsværdi«, udtaler Kåre Schultz, bestyrelsesformand i Royal Unibrew og tilføjer:

»Med udnævnelsen af Jesper B. Jørgensen er vi i bestyrelsen overvist om, at Royal Unibrew kan fortsætte den positive udvikling som en stærk regional drikkevarevirksomhed med fortsat stigende markedspositioner og indtjening.«

Henrik Brandt vil fremover prioritere bestyrelses- og rådgivningsopgaver.

Jesper B. Jørgensen, 50, har blandt andet en fortid i Arthur Andersen, Carlsberg og senest fra den tyske virksomhed Knauf, hvor han de sidste fem år har været Senior Vice President for Nordeuropa.