Direktør smækker med døren i sexismesag: »Desværre har toneangivende valgte i formandskabet – mine arbejdsgivere – ikke lyttet til mig«

De toneangivne valgte i formandskabet har desværre ikke lyttet til mig i denne sag. Det fremhæver direktør for Landbrug & Fødevarer Anne Arhnung som begrundelse for, at hun med øjeblikkelig virkning har opsagt stillingen.

Nu tidligere administrerende direktør for Landbrug & Fødevarer Anne Lawaetz Arhnung. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anne Arhnung siger op som topchef i Landbrug & Fødevarer efter uenighed om håndtering af sexismesag i DanBred, som L&F ejer en del af.

Sagen drejer sig om en række kvinder, som har klaget over tidligere direktør Thomas Muurmann Henriksen. Det har medført, at kvinder har fået tildelt erstatning.

Opsigelsen fremgår af en pressemeddelelse, som Anne Arhnung selv har sendt ud ifølge TV 2 og Ritzau.

»Jeg har, siden denne sag kom til mit kendskab i begyndelsen af sommeren, rådgivet Landbrug & Fødevarers øverste politiske ledelse til at handle ansvarligt ud fra det kodeks for god virksomhedskultur, som jeg selv har stået i spidsen for at implementere i Landbrug & Fødevarers organisation,« siger Anne Arhnung.

»Der har på intet tidspunkt været tvivl eller inkonsistens i min ageren eller i min rådgivning om, hvordan denne sag burde have været håndteret. Desværre har toneangivende valgte i formandskabet – mine arbejdsgivere – ikke lyttet til mig. Denne situation er selvsagt ikke holdbar, og det tager jeg konsekvensen af i dag,« siger Anne Arhnung videre i pressemeddelelsen.

Pressemeddelelsen ligger ikke på Landbrug & Fødevarers hjemmeside. Men Landbrug & Fødevarer bekræfter, at opsigelsen er kommet. Sagen kom frem i slutningen af september i finans.dk.

Berlingske har forsøgt at få fat i formanden for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, men det har ikke været muligt. TV 2 skriver, at Søren Søndergaard i et mailsvar, at han med beklagelse har modtaget Anne Arhnungs opsigelse. Han fremhæver, at det har været en svær tid »også for Anne«, men at det er hele ledelsens ansvar.

Ifølge finans.dk har Thomas Muurmann Henriksens interesse for yngre, kvindelige kollegaer ved personalefesterne været et omdiskuteret tema i DanBred i flere år.

Men efter en episode ved en firmafest i juni flød frustrationerne over. Ifølge flere øjenvidner blev direktøren nærgående over for tre kvinder. Efter henvendelsen fra de pågældende kvinder konkluderede en intern undersøgelse, at der er »grundlag for alvorlig kritik« af topchefen som følge af den »uacceptable adfærd.«.

I slutningen af september sendte Thomas Muumann Henriksen en pressemeddelelse ud, hvori han sagde, at han havde sagt op. Men det kom meget hurtigt frem, at rent faktisk var blevet fyret.

Her til formiddag mandag blev der så fundet en afløser til posten som chef for Danbred. De bliver Claus Fertin, der de seneste år har været rådgiver og konsulent – blandt andet hos virksomheder i landbrugssektoren. Han har desuden en baggrund som direktør i Landbrug & Fødevarer.